Slané pečivo
Slané pečivo

Obložené syrové pečivo fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 5. októbra 2017

Niečo ako zvinuté mini pizze, alebo plnené bagetky :-) Inšpiráciu mám z internetu, jedine cesto som si trocha upravila. Výborné sú na obed s Zobraziť celý popisNiečo ako zvinuté mini pizze, alebo plnené bagetky :-) Inšpiráciu mám z internetu, jedine cesto som si trocha upravila. Výborné sú na obed s polievkou, ale aj na desiatu do školy a do práce :-)

20 ks
porcií
25-30 minút
na 180 °C
Obložené syrové pečivo (fotorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
2 PL
200 ml
2 ks
1,5 PL
2 PL
cca 300 ml vlažná
200 ml
42 g
Plnka:
 drvené
Na potretie:
2 ks
 na posyp




Postup

  1. 1

    V miske si najprv zmiešame múku, sol a cukor. Potom pridáme olej, bielky, jogurt a napučaný kvások, ktorý sme si pripravili z 2 dl mlieka+droždie+1 kl cukor. Zvyšnú tekutinu cca 3 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Cesto poriadne premačkáme, prehnetieme. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Poprášime ho trocha múkou a ešte krátko vymiesime do bochníka. Vrch bochníka troška poprášime múkou a necháme nakysnút 1hodinu. Ako súčasť receptu pridávam moje druhé, už slúbené video na vypracúvanie slaných ciest ako ich robím ja :-) Možno bude inšpiráciou nielen pre Varecháčku @Motyka ,ale aj iným :-)

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne, si pripravíme potrebné suroviny... Syr na strúhanie, paradajky - najlepšie koktejlky, papriku, podla chuti nejakú šunku, klobásu, olivy alebo aj údené tofu :-)

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopime na trocha pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na cca 20 rovnakých kúskov. Každý kúsok cesta este raz premiesime do bochníka a bochníčky necháme 15-20 minút podkysnúť...

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked nám bochníčky podkysli, môžme s nimi pracovať dalej... Bochníček rozťapkáme a následne trochu rozválkame na cca 11 cm. Dáme nastrúhaný syr, trocha osolíme, podla chuti posypeme trochou oregana a zlahka zvinieme. Ja som niekolko zavinula aj so šunkou a zopár aj s údeným tofu :-) Bagetky poukladáme trocha dalej od seba na plech s papierom...

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne do každého urobíme 3-4 trocha hlbšie strihy a do každého vopcháme papriku, paradajku, prepolené olivy... Napokon necháme pečivo 15-20 minút podkysnúť. O 20 minút natrieme vrch žltkom, ktoré sme zmiešali s kvapkou vody. Posypeme podla chuti čiernou rascou a dáme piect do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180-190 °C na cca 30 minút.

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás sú tieto bagetky velmi oblúbené. Sú velmi chutné s dobrou polievkou, ale aj len tak samotné :-)

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prelomené :-)

    Obložené syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kukulienka71
jéj, konečne ťa vidím pri práci:-) teda aspoň tvoje ruky. Veľmi ladné pohyby, vidieť, že robíš s láskou. Ja keď mám cesto ako tak spojené, sadnem si, vandlík vezmem do lona, istím nohami a cesto miesim tak. Tak to robila moja mama aj babka, tiež pre mňa je to pohodlné a efektívne.
Recept sa mi veľmi páči, vítam nový nápad a ďakujem. Pekný deň, milá @cesminaz !
violeta
Tvoje pečivo vyzerá veľmi chutne, robievam niečo podobné, pizza slimáky. Niekedy vyskúšam aj takto, ďakujem za recept ;)
eviana
Nádherná inšpirácia Cesminkaz :) A kdeze sa podel prstienok z tvojho palca?
haji
Tyjo, slaná miminka, hned bych dala testovací vzoreček! Krásné, chutné, barevné a dozlatova upečené! Šikulka jsi, milá Cesmínko!!
cesminaz
@Kukulienka 71 (5.10.2017 10:01)

:-))) som sa pousmiala milá @Kukulienka nad tvojimi slovami :-) Čo sa týka miesenia,ja by som to posediačky robit nevedela.A na takéto miesenie potrebujem silu :-) Vzdy miesim postojačky,lebo tak má človek viac sily sa vzopreť do toho cesta ;-P A uz som si aj zvykla.Krásny zvyšok dna ti prajem!
cesminaz
@Mata3636 @Izabelka @Haji @Marianne dakujem vám za nahliadnutie a milé slová :-) @Eviana milá a kdeze si bola? :-) Dávno som ta tu nevidela,som rada ze ta znova vidím :-) No vieš,môj prsteň sa mi už dávnejšie bol zlomil...:-( a este som nekúpila náhradu :-) Pozdravujem!
1x haji
motyka
Cezminaz - ďakujem veľmi pekne za videorecept. Skutočne som
doposiaľ nebola nikdy spokojná so svojimi kysnutými koláčmi.
Až teraz, keď robím podľa Tvojich receptov, sa mi podaria a všetkým veľmi chutia. Pre mňa si kráľovnou kysnutých aj iných koláčov.
Ďakujem Ti za recepty a želám najmä dobré zdravie. Nech Ti to pečie aspoň tak, ako doposiaľ.
cesminaz
@Staflik (5.10.2017 18:31)

:-) nie @Staflik ,nedala som ho sem zato.Miesiť vie hadam uz každý.A fakt neviem čo si čakal,ale musím ťa sklamať :-/ "čarovať" s cestom ešte ani ja neviem :-)) Bola som poprosená o to,aby som ukázala ako vypracúvam cesto "ja" -môj spôsob.A kedze "raz vidieť" je niekedy viac,než 10x počuť :-) som slúbila 2videá a to 1na sladko a 1 na slano.Nemyslím si vôbec,ze moje miesenie je niečo "extra" ,ale ked ma niekto poprosí,tak prečo mu to nemám ukázať,že ako miesim?? Možno tak miesi stovka dalších,ale nemyslím si,ze tymto videom niekomu uškodím,alebo niekoho urazím.Kto má záujem si ho pozrie a kto nie,nie :-) Dakujem za tvoje pozastavenie.
cesminaz
@Motyka (5.10.2017 17:16)

Milá @Motyka ,svoje slovo som dodržala a naozaj velmi rada som ti napomohla k lepšiemu výsledku tvojich kysnutých dobrôt :-) Dakujem za tvoje velmi milé slová a želám ti taktiež príjemné pečenie a varenie a hlavne nech vám doma všetkým chutí ;-P Pozdravujem a pekny zvyšok večera prajem!
haji
@Staflik (5.10.2017 18:31)
A co youtube? Tam je širší výběr. Nejen v množství, kvalitě. Proč se trápit na Vareche.
sonulienka
@Cesminaz krásna práca veľmi Ťa obdivujem, ja mám povykrúcané prsty a tak musím miesiť strojom. Krásna práca - recept je v KK určite vyskúšam.
staflik
@Kimlo (5.10.2017 22:00)

Mireček, len sa nevykrúcaj a nehanbi sa za prezentáciu tvojej vlastnej kuchyne.
grejsy
Syrové pečivo vyzerá veľmi dobre . Pekná práca naozaj.
cesminaz
Dakujem velmi pekne všetkým za nahliadnutie a vaše milé komentíky :-) Prajem vsetkym pekný víkend ;-P
havino
Na chuť výborné, pre oko krásne a lákavé a tá tvoja nákazlivá práca a cestom, pekne si to zdokumentovala. Radšej začínajúcim gazdinkám raz vidieť, ako sto krát čítať len recept. Myslím, že im takéto video pomože.
cesminaz
@Mitzy :-) Milá @Havino :-) presne ako vravíš,niektorým gazdinkám sa zíde.Dakujem ti pekne za tvoj komentík a zelam pekný zvysok víkendu ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia