Obložené syrové pečivo fotorecept
Niečo ako zvinuté mini pizze, alebo plnené bagetky :-) Inšpiráciu mám z internetu, jedine cesto som si trocha upravila. Výborné sú na obed s Zobraziť celý popisNiečo ako zvinuté mini pizze, alebo plnené bagetky :-) Inšpiráciu mám z internetu, jedine cesto som si trocha upravila. Výborné sú na obed s polievkou, ale aj na desiatu do školy a do práce :-)
porcií
na 180 °C
Foto: cesminaz
Suroviny
1 kg |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
1,5 PL |
|
2 PL |
|
cca 300 ml vlažná |
|
200 ml |
|
42 g |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drvené |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
na posyp |
|
Postup
-
1
V miske si najprv zmiešame múku, sol a cukor. Potom pridáme olej, bielky, jogurt a napučaný kvások, ktorý sme si pripravili z 2 dl mlieka+droždie+1 kl cukor. Zvyšnú tekutinu cca 3 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Cesto poriadne premačkáme, prehnetieme. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Poprášime ho trocha múkou a ešte krátko vymiesime do bochníka. Vrch bochníka troška poprášime múkou a necháme nakysnút 1hodinu. Ako súčasť receptu pridávam moje druhé, už slúbené video na vypracúvanie slaných ciest ako ich robím ja :-) Možno bude inšpiráciou nielen pre Varecháčku @Motyka ,ale aj iným :-)
-
2
Kým cesto kysne, si pripravíme potrebné suroviny... Syr na strúhanie, paradajky - najlepšie koktejlky, papriku, podla chuti nejakú šunku, klobásu, olivy alebo aj údené tofu :-)
-
3
Nakysnuté cesto vyklopime na trocha pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na cca 20 rovnakých kúskov. Každý kúsok cesta este raz premiesime do bochníka a bochníčky necháme 15-20 minút podkysnúť...
-
4
Ked nám bochníčky podkysli, môžme s nimi pracovať dalej... Bochníček rozťapkáme a následne trochu rozválkame na cca 11 cm. Dáme nastrúhaný syr, trocha osolíme, podla chuti posypeme trochou oregana a zlahka zvinieme. Ja som niekolko zavinula aj so šunkou a zopár aj s údeným tofu :-) Bagetky poukladáme trocha dalej od seba na plech s papierom...
-
5
Následne do každého urobíme 3-4 trocha hlbšie strihy a do každého vopcháme papriku, paradajku, prepolené olivy... Napokon necháme pečivo 15-20 minút podkysnúť. O 20 minút natrieme vrch žltkom, ktoré sme zmiešali s kvapkou vody. Posypeme podla chuti čiernou rascou a dáme piect do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180-190 °C na cca 30 minút.
-
6
U nás sú tieto bagetky velmi oblúbené. Sú velmi chutné s dobrou polievkou, ale aj len tak samotné :-)
-
7
Prelomené :-)
Recept sa mi veľmi páči, vítam nový nápad a ďakujem. Pekný deň, milá @cesminaz !
:-))) som sa pousmiala milá @Kukulienka nad tvojimi slovami :-) Čo sa týka miesenia,ja by som to posediačky robit nevedela.A na takéto miesenie potrebujem silu :-) Vzdy miesim postojačky,lebo tak má človek viac sily sa vzopreť do toho cesta ;-P A uz som si aj zvykla.Krásny zvyšok dna ti prajem!
doposiaľ nebola nikdy spokojná so svojimi kysnutými koláčmi.
Až teraz, keď robím podľa Tvojich receptov, sa mi podaria a všetkým veľmi chutia. Pre mňa si kráľovnou kysnutých aj iných koláčov.
Ďakujem Ti za recepty a želám najmä dobré zdravie. Nech Ti to pečie aspoň tak, ako doposiaľ.
:-) nie @Staflik ,nedala som ho sem zato.Miesiť vie hadam uz každý.A fakt neviem čo si čakal,ale musím ťa sklamať :-/ "čarovať" s cestom ešte ani ja neviem :-)) Bola som poprosená o to,aby som ukázala ako vypracúvam cesto "ja" -môj spôsob.A kedze "raz vidieť" je niekedy viac,než 10x počuť :-) som slúbila 2videá a to 1na sladko a 1 na slano.Nemyslím si vôbec,ze moje miesenie je niečo "extra" ,ale ked ma niekto poprosí,tak prečo mu to nemám ukázať,že ako miesim?? Možno tak miesi stovka dalších,ale nemyslím si,ze tymto videom niekomu uškodím,alebo niekoho urazím.Kto má záujem si ho pozrie a kto nie,nie :-) Dakujem za tvoje pozastavenie.
Milá @Motyka ,svoje slovo som dodržala a naozaj velmi rada som ti napomohla k lepšiemu výsledku tvojich kysnutých dobrôt :-) Dakujem za tvoje velmi milé slová a želám ti taktiež príjemné pečenie a varenie a hlavne nech vám doma všetkým chutí ;-P Pozdravujem a pekny zvyšok večera prajem!
Pekne si mu to nandala... :-)
Ty si radšej spravuj tie tvoje syrovo-kečupové kreácie a nemudruj sa. www.kimlo.szm.com/syr/salatztavsyra.htm...
www.kimlo.szm.com/natierky/spekackova_natierka.htm...
To nie sú moje recepty ale zozbierané. Zato ty si sa ešte žiadnym neprezentoval. Ale všetci vedia že tu máš viacero nickov... :-)
A co youtube? Tam je širší výběr. Nejen v množství, kvalitě. Proč se trápit na Vareche.
Mireček, len sa nevykrúcaj a nehanbi sa za prezentáciu tvojej vlastnej kuchyne.