Bryndzovník
Bryndzovník

Bryndzovník fotorecept

katarina22 - bez fotkykatarina22, 13. augusta 2017

Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa rozhodla upiecť aj ten svoj. Možno rovnaký Zobraziť celý popisZ času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa rozhodla upiecť aj ten svoj. Možno rovnaký ako ostatné, ale predsa...

12
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
21 g
200 ml
1 a 1/2 ČL
1 ČL
400 g
1 ks
4 PL
Bryndzová vrstva:
250 g
250 g
1 ks
Vrchná vrstva:
 (alebo iné bylinky)




Postup

  1. 1

    Z droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Keď nám kvások vykysne, na rad prichádza cesto, ktoré vymiesime z múky, vajíčka, oleja a kvásku. Necháme vykysnúť.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým mi cesto nakyslo, pripravila som si bryndzovú vrstvu . Bryndzu som zmiešala s kyslou smotanou, vajíčkom. Vôbec to nebolo potrebné soliť, nakoľko dobrá bryndza je väčšinou aj dostatočne slaná.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto som si rozvaľkala a dala na plech vystlaný papierom. Nato som dala bryndzovú vrstvu. Medzičasom som si nakrájala slaninku a cibuľku, ktorá sa mi už pražila. Na brzndzovú vrstvu som dala slaninku, potom cibuľku.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu som posypala kôprom. Nádherne to rozvoňal.

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme asi 25 - 30 minút na 200 °C. No každý nech pečie podľa svojej rúry. :) A takto vyzerá upečený :)

    Bryndzovník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evelynba
Vyzerá náááádherne, hneď by som si dala. Máš pravdu, je tu viacero receptov na bryndzovníky, ale ako vraví múdrosť "Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté." Už som skúšala nejaký z bryndzovníkov z Varechy, ale nebolo to ono. Bol suchý, veľa cesta, plnka sa úplne doň vsiakla, akoby ani nebola. A keďže kysnuté cestá ľúbia rýchlo stvrdnúť a vyschnúť, ledva sme ho zjedli. Takže vyskúšam tento, vyzerá podľa fotiek lepšie. Vďaka za rcp, uložené.
1lala1
Piekla som ho synovi do práce a zožal velký úspech...ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia