Sladké raňajkové rožky fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 4. decembra 2017
Sladké raňajkové rožky (fotorecept)
Foto: monty469

Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné na raňajky, či desiatu. Občas všetci máme chuť na pečivo s džemom a k tomu kakao. Tieto rožky sú k tomu ako stvorené :-)

8
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
25 g
50 g
250 ml
80 ml
1 čl
Na potretie pred pečením:
50 ml
1 Čl
Na posyp:
Na potretie po upečení:
1 Pl
25 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru, zalejeme 50 ml vody, zasypeme trochou múky a necháme urobiť kvások.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po cca 10 min. pridáme zbytok cukru a vody, olej a soľ. Dôkladne vymiesime cesto, zakryjeme a necháme kysnúť pri izb. teplote asi 1 hod.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí. Každú čast vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom 30 × 13 cm, prípadne cesto ponaťahujeme a zrolujeme. S cestom sa robí výborne.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme ich na plech a necháme podkysnúť 30 min. Pred pečením ich potrieme vodou, v ktorej sme rozmiešali múku a posypeme makom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 min.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení ešte horúce potrieme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali med a necháme vychladnúť. Rožky sa krásne od seba oddeľujú.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rožky sú mäkkučké, krásne nadýchané a vďaka potretiu vody s múkou sa vytvorila chrumkavá kôrka. Medová voda im dáva príjemnú sladkosť.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

50 komentárov k receptu
Jóój to je dobrotka.Ako stvorené pre mňa:-) S tým džemom a maslom a kávou si to viem predstaviť.Šikulka si.A čože?Ty dnes dovolenkuješ,že vypekáš?Pošli niečo do KE:)
No tohle nám nedělej. To vypadá tak hebounce, že k tomu nebudeme potřebovat nic, jen něco k zapíjení a bude úplně jedno, jestli kakao, čaj a nebo kávičku. Super recept už je uložený a půjde do výroby. Díky a oba zdravíme Tebe a celou rodinu a přejeme krásný Adventní čas a pohodovou přípravu.
@Jack (4.12.2017 21:03)

Viem, ze pre teba jedine s dzemom ;-) Nie, nemam dovolenku, len mam vecer pecenia. Razny chlebik, kvaskovy spaldovy a este aj tieto rozky. Cerstvy chlebik musi byt k zajtrajsiemu gulasu : -)) Dakujem ti velmi pekne


Monty, vyzerajú veľmi lákavo. Trochu zaexperimentujem - večer urobím cesto, aj vytvarujem rožky,nechám trochu podkysnúť, šupnem s plechom obaleným v igelite do chladničky a ráno upečiem, aby sme mali na raňajky čerstvé pečivo. Už sa na ne teším!
parádne si napiekla, aj chleby aj rožky. Tie si uložím, občas je chuť na taký domáci rožok s maslom a teraz v zime bude viac času vypekať.
@Jatea dakujem ti velmi pekne. Vyskusaj a daj vediet. Myslim, ze aj po pobyte v chladnicke budu vyborne
@Mitzy , @Mysiacik kočky dakujem vam velmi pekne
@Luss44 dakujem ti velmi pekne. U nas doma sa iny ako kvaskovy chlebik ani nejedava. @Siisa ma nakopla a spolu s @Havino aj radili :-) Co sa tyka rozkov, su skvele. Este teraz vecer jeden ostal a je makkucky ako vaticka.
@Patmat dakujem ti velmi pekne
@monty469 , aj som tu včera bola, obdivovala som tvoje krásne rožky a potom crrrrn..a zabudla som sa sem vrátiť..nuž čo...krásne a chutne si napiekla...také i ja len tak bez ničoho chrumkať..aj chlebík krásny a iste chutný...nech sa ti darí.-)
@Monty469 vďaka za recept, ja som ich už dnes podľa Teba upiekla,a keďže tvojím receptom dôverujem,hneď dupla dávka,a veru neľutujem.:-) mali taký odbyt,že som nemala kedy ani ponatierat,ešte teplé iba s kakaom sa tratili, mali sme návštevu,tak recept poputoval aj s návštevou dalej a detváky dali rozkaz pre opakovanie. Príjemný večer želám a veľa dobrých nápadov.:-)
@Torticka dakujem ti velmi pekne, veru s kakaom to nema chybu :-)
@Siisa dakujem, vsak ty si to spachala:-))) Iny chlebik ani nechceme. Kto raz okusi kvaskovy, ten z obchodu mu uz nebude chutit. Aj sesternica uz vo velkom pecie.
@Jozka2 dakujem ti velmi pekne
@Afataga presne tak, take mega lupacky :-) Este za tanier gulasu by sa nasiel, aj z chlebika este je. Dojdi, pohostim ta. Aj tvoje chilli mi pomaly dozrieva na okne
Nóóó ta cio_ko, ta ňe (?) čaja @Monty469 - za ja ľem kukam jak kornaz na miškara, jak fajňe ši napekla! Doraz učkaj bi som ucik gu Vam na pohojscinni Zempľin, aľe mašina u nas ňečeka. Ta aspoň pozdravujem Vas šickich a Tvojemu prišahanemu s prebačeňom odkazujem, naj ce bars ľubi, šanuje a na dajaki čas naj sebe ce eščik ňecha na fajtu. Ňeškaj svatoho Mikulaša, aľe u nas, kukni obrazek, teraz najvecej kvitňu ruže!


@Sracz (7.12.2017 00:49)

Mily @Sracz mušim ci povedzic, že ši me bars pocešil. Aj by som ci poslala z tych rožkoch a pribalila aj kakavo, no neznam či bi to ku tebe došlo. Bo holubovi bars veric nemožem, jak ho poznam šicko bi požar. Môjmu prišahanemu šicko odkažem. Ľubime še bars a verim, že nam to aj vitrime. Zochabiac me na fajtu, povim ci dobre som še našmiala. U nas bars plana chviľa, molha, pomračene no jak u mechu. Už ani neznam jak vipatra slunko. Tvoje kvitki su prešumne, takoj by som tam pošla. Bo ceplo še mi bači vecej, jak tota pľuskanica co je u nas. Dzekujem ci šumne, pozdravujem calu tvoju fajtu
@Ubka (8.12.2017 17:34)

Super! Velmi sa z toho tesim. Dolezite je, ze si s receptom spokojna, to je pre mna najväcsia odmena. Hned mam krajsi vikend a aj tebe prajem krasny vikend
@Monty469 no paraaaada! Vynikajuuuce, jemne sladke, vlacne a lahodne aj po kratkom pobyte v mraznicke:D Dakujem, ze si na mna myslela a dopriala mi ochutnat tuto dobrotu. A ako je u mna zvykom - natrela som si ich maslom, poukladala sunku a zapijam Grankom, jednym slovom MNAMkoozne ❤ A to neprehanam, MNAM !!!


@Jatea (10.12.2017 08:47)

Super! Rožky vyzerajú parádne a dobre si to vymyslela. Nabuduce aj ja si večer pripravim a rano len upeciem. Peciem kvaskovy chlebik a vyuzivam chladnickove kysnutie, tak aj tieto rozky tak urobim. Dakujem , urobila si mi radost.
@Jatea (10.12.2017 17:40)

Pri kvaskovom chlebiku prve kysnutie s prekladanim je pri izb.teplote cca.2 hod a potom ho stocim do osatky a v chladnicke je asi 8 hod. a potom chladnicky ide rovno do rury. Pecies kvaskovy chlebik? Obcas tak robim ked chcem mat rano upeceny chlieb.
@Jatea (10.12.2017 17:40)

Alebo zamiesit, poprekladat cesto v mise pocas 2 hod. supnut do chladu a rano stocit do osatky a nechat pri izb.teplote cca.2 hod a potom upiect. Su tu aj skusenejsie kvaskarky @Havino @Siisa aj tie by vedeli urcite poradit
Vyskúšané,výborné.Len som nemala mak,tak som ich nechala také "holé".Jeden už mi padol za obeť:-D
A predstav si,bez džemu:)Len taký čistý,neodolala som.Ten medík tam fakt urobí takú dobrú chuť.Budem robiť častejšie❤


@Jack (29.12.2017 12:22)

Juj ci sa ale tesim ! U nas sa uz robia pravidelne. Vsetkym velmi chutia. A ty si si ho dala dokonca bez dzemu? Tststs to mi je novina ;-))))) Pozdravujem Vas, pa

Pridaj komentár k receptu: