Sladké raňajkové rožky fotorecept
Foto: monty469
Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné na raňajky, či desiatu. Občas všetci máme chuť na pečivo s džemom a k tomu kakao. Tieto Zobraziť celý popisDnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné na raňajky, či desiatu. Občas všetci máme chuť na pečivo s džemom a k tomu kakao. Tieto rožky sú k tomu ako stvorené :-)
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
25 g |
|
50 g |
|
250 ml |
|
80 ml |
|
1 čl |
|
Na potretie pred pečením: | |
50 ml |
|
1 Čl |
|
Na posyp: | |
|
|
Na potretie po upečení: | |
1 Pl |
|
25 ml |
|
Postup
-
1
Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru, zalejeme 50 ml vody, zasypeme trochou múky a necháme urobiť kvások.
-
2
Po cca 10 min. pridáme zbytok cukru a vody, olej a soľ. Dôkladne vymiesime cesto, zakryjeme a necháme kysnúť pri izb. teplote asi 1 hod.
-
3
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí. Každú čast vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom 30 × 13 cm, prípadne cesto ponaťahujeme a zrolujeme. S cestom sa robí výborne.
-
4
Uložíme ich na plech a necháme podkysnúť 30 min. Pred pečením ich potrieme vodou, v ktorej sme rozmiešali múku a posypeme makom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 min.
-
5
Po upečení ešte horúce potrieme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali med a necháme vychladnúť. Rožky sa krásne od seba oddeľujú.
-
6
Rožky sú mäkkučké, krásne nadýchané a vďaka potretiu vody s múkou sa vytvorila chrumkavá kôrka. Medová voda im dáva príjemnú sladkosť.
Viem, ze pre teba jedine s dzemom ;-) Nie, nemam dovolenku, len mam vecer pecenia. Razny chlebik, kvaskovy spaldovy a este aj tieto rozky. Cerstvy chlebik musi byt k zajtrajsiemu gulasu : -)) Dakujem ti velmi pekne
Dakujem ti velmi pekne. Veru ta striedka je ako jedna basen ;-)
Mila moja ja som tiez jeden zjedla len taky cisty. Budem ich piect castejsie. Dakujem ti velmi pekne
Mily @Kluku dakujem ti velmi pekne. Potesim sa ak ich doma upeciete. Su vyborne. Pozdravujem vas oboch a tiez prajem krasny a pokojny adventny cas
@Mitzy , @Mysiacik kočky dakujem vam velmi pekne
@Luss44 dakujem ti velmi pekne. U nas doma sa iny ako kvaskovy chlebik ani nejedava. @Siisa ma nakopla a spolu s @Havino aj radili :-) Co sa tyka rozkov, su skvele. Este teraz vecer jeden ostal a je makkucky ako vaticka.
@Patmat dakujem ti velmi pekne
Dakujem ti velmi pekne. Potesila si ma ;-)
Komentar vyssie bol pre teba :-) mila @ Ubka
@Siisa dakujem, vsak ty si to spachala:-))) Iny chlebik ani nechceme. Kto raz okusi kvaskovy, ten z obchodu mu uz nebude chutit. Aj sesternica uz vo velkom pecie.
@Jozka2 dakujem ti velmi pekne
@Afataga presne tak, take mega lupacky :-) Este za tanier gulasu by sa nasiel, aj z chlebika este je. Dojdi, pohostim ta. Aj tvoje chilli mi pomaly dozrieva na okne
To si ma veľmi potešila, že pribudol ďalší človiečik, čo kváskuje :) len tak ďalej :)
:-)
Dakujem ti velmi pekne
Mily @Sracz mušim ci povedzic, že ši me bars pocešil. Aj by som ci poslala z tych rožkoch a pribalila aj kakavo, no neznam či bi to ku tebe došlo. Bo holubovi bars veric nemožem, jak ho poznam šicko bi požar. Môjmu prišahanemu šicko odkažem. Ľubime še bars a verim, že nam to aj vitrime. Zochabiac me na fajtu, povim ci dobre som še našmiala. U nas bars plana chviľa, molha, pomračene no jak u mechu. Už ani neznam jak vipatra slunko. Tvoje kvitki su prešumne, takoj by som tam pošla. Bo ceplo še mi bači vecej, jak tota pľuskanica co je u nas. Dzekujem ci šumne, pozdravujem calu tvoju fajtu
@Monty469 ,dnes bola repríza tvojho receptu, velkaaaa spokojnosť,ešte raz,vďaka za recept.
Super! Velmi sa z toho tesim. Dolezite je, ze si s receptom spokojna, to je pre mna najväcsia odmena. Hned mam krajsi vikend a aj tebe prajem krasny vikend
Dakujem ti moja zlata ♡♡♡
Já to balím a jedu za Montíkem! Krmit se budu sama. Krásný den @Lucilup !
Super! Rožky vyzerajú parádne a dobre si to vymyslela. Nabuduce aj ja si večer pripravim a rano len upeciem. Peciem kvaskovy chlebik a vyuzivam chladnickove kysnutie, tak aj tieto rozky tak urobim. Dakujem , urobila si mi radost.
Pri kvaskovom chlebiku prve kysnutie s prekladanim je pri izb.teplote cca.2 hod a potom ho stocim do osatky a v chladnicke je asi 8 hod. a potom chladnicky ide rovno do rury. Pecies kvaskovy chlebik? Obcas tak robim ked chcem mat rano upeceny chlieb.
Myslim ze aj z drozdia by sa tak dal upiect chlebik
Alebo zamiesit, poprekladat cesto v mise pocas 2 hod. supnut do chladu a rano stocit do osatky a nechat pri izb.teplote cca.2 hod a potom upiect. Su tu aj skusenejsie kvaskarky @Havino @Siisa aj tie by vedeli urcite poradit
pecenievarenie.blogspot.sk/search/label/chlieb...
Vyskúsam tento Tvoj postup s kysnutím v chladničke.
varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb-s-24-hodinovym-...
Pozri si aj vyssie poslany recept. Aj tak sa da ;-)
varecha.pravda.sk/recepty/dlho-kysnuty-kvaskovy-chlieb-fo...
Pozri si aj diskusiu pod tymto receptom.@Havino tam dava dobre rady ohladne aj chladnickoveho kysnutia
A predstav si,bez džemu:)Len taký čistý,neodolala som.Ten medík tam fakt urobí takú dobrú chuť.Budem robiť častejšie❤
Juj ci sa ale tesim ! U nas sa uz robia pravidelne. Vsetkym velmi chutia. A ty si si ho dala dokonca bez dzemu? Tststs to mi je novina ;-))))) Pozdravujem Vas, pa
Výborné .
Vdaka za vyskusanie receptu. Potesi ma ak su varechaci spokojni a daju spätnu väzbu