Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 18. septembra 2022     Dĺžka videa: 4 minúty 56 sekúnd. Komerčné video.

Foto a video: TV Varecha

Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Suroviny

400 g
Na paradajkovú omáčku:
2 konzervy
4 strúčiky
½ ks
4 PL
6 PL
Na fazuľové guľky:
250 g (v plechovke)
50 g
50 g
2 strúčiky
½ ks
1 ČL
2 ČL
40 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
 (na opečenie guliek)

Postup

  1. 1

    Fazuľové guľky: V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na kompaktnú hmotu, ktorú necháme 5-10 minút postáť. Potom z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s troškou olivového oleja zo všetkých strán.

  2. 2

    Paradajková omáčka: Na panvici s olivovým olejom dozlatista opražíme celé strúčiky cesnaku. Cesnak vyberieme a odložíme. Do oleja pridáme najemno nesekanú cibuľu a orestujeme. Pridáme paradajky a varíme, kým sa nevyparí prebytočná voda. Omáčku dochutíme cukrom, soľou, oreganom a nesekanou čerstvou bazalkou. Na záver pridáme nesekaný opečený cesnak.

  3. 3

    Špagety uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pridáme do paradajkovej omáčky, premiešame. Servírujeme s fazuľovými guľkami, dozdobíme na plátky nakrájaným opečeným cesnakom a bazalkou.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
@martamm , ani nie, na dve konzervy, a paradajky sú kyslé, aj u nás sa viacej sladia paradajkové omáčky a jedlá.....kyslé radi nemáme. Nemusí to byť zlé.....
Vymazať
Oceňuji, že konečně někdo lněná semínka mixuje. Obvykle je, zejména pekaři, nechávají nedrcená vcelku, takže zažívacím traktem projdou beze změny a cenný lněný olej se nevyužije.