Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.Stehno je veľké, nechala som ho v celosti a iba som ho osolila.
-
2
Zrezala som z vnútornej časti tuk, ktorý som nakrájala a vytopila.
-
3
Na tomto tuku som opiekla sprudka stehno z oboch strán.
-
4
Poliala som ho domácim kečupom, pridala som cibuľu nakrájanú na štrťky a podliala som vývarom z morčacieho mäsa, ktoré sa mi varilo na sporáku.
-
5
Počas dusenia som ho ešte niekoľko krát podliala vývarom a dusila pod pokrievkou. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a dopiekla. Mäso som iba solila, nepoužila som žiadne iné koreniny.
-
6
Pripravila som mandarínky. Nakrájala som ich na kocky.
-
7
Dala som skaramelizovať cukor a pridala som mandarínky.
-
8
Poliala som ich griotkou a trošku opiekla.
-
9
Hotové kačacie stehno som podávala so zemiakovým knedlíkom a karamelizovanými mandarínkami s griotkou. Prajem vám dobrú chuť.
Vdaka za upresnenie, rada by som vyskusala na buducu nedelu.
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...
Ja žiadne mäso nevysušujem v rúre..pečiem na panvici pod pokrievkou...najprv ho podlievam a dusím,keď je mäso mäkké odkryjem ho a takto sa mäso opečie krásne a na chrumkavo..znížim pri dopekaní teplotu na minimum..takto pripravovala mäso bez rúry moja babička, hoci mali rúru na pečenie zabudovanú ku sporáku a na dvore pec na pečenie chleba, takto v rajnici piekla vždy mäso..mäso je tak šťavnaté a krásne upečené, že odpadávala od kosti..Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...srdečne doporučujem vyskúšať.
Milá háji,úplne jednoduchá príprava ...teším sa že sa ti páči. ..ďakujem pekne za komentár..
Treba vyskúšať,možno bude chutiť,,ďakujem pekne za komentár..
Výborný recept. Tie mandarínky sú bodka na i. K tomu vysušovaniu v rúre - mám skúsenosť, že najviac sušia plynové rúry, no našťastie sú už skoro raritou. Taktiež rúry, ktoré majú iba horný + dolný ohrev sa takto rady predvedú. No v modernej rúre, kde sa dá piecť napr. s kruhovým telesom + ventilátorom sa pečie dobre, rovnako horné + dolné teleso s ventilátorom. Pravdaže, je treba dávať trocha pozor pri podlievani, stačí, aby bolo primerané a rovnomerné.
Aj morčacina má svoje čaro..teraz nemám zdroj na morčacie mäso, ale snažím sa nájsť dodávateľa..ja z Tesca nekupujem žiadne mäso..iste ste si pochutnali s pani manželkou.-.ďakujem pekne za komentár a posielam pozdrav do diaľky..