Pretlak

Recepty, kde je pretlak

prazdny

Zajac na paprike

Hlavné jedlá

Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

prazdny

Fazuľová gulášová polievka

Polievky

K variacej sa fazuli pridáme ku koncu varenia na krúžky pokrájaný kabanos a na miernom ohni uvaríme spolu domäkka.

prazdny

Makrely v omáčke

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Francúzske špagety

Hovädzie mäso

Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...

prazdny

Labužnícke makaróny

Cestoviny

Nakrájanú šunku opečieme na masle, pridáme hrášok, šampiňóny, soľ, korenie a dusíme 5...

prazdny

Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou

Polievky

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...

prazdny

Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

prazdny

Slepačia polievka Ujházy

Hovädzie mäso

Do veľkého hrnca dáme očistenú, vypitvanú sliepku aj s drobkami, ale bez pečene, pridáme hovädzie mäso, ...

prazdny

Kolienka s párkami

Cestoviny

Pór očistíme, pokrájame, opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pokrájané párky, pretlačený cesnak a dusíme asi...

prazdny

Kolienka s talianskou omáčkou

Cestoviny

Kolienka uvaríme, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom a nakrájanou pažítkou.

prazdny

Zeleninové špagety so slaninou

Cestoviny

Nadrobno nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme nastrúhanú zeleninu a dusíme, až sa voda odparí.

prazdny

Cestoviny v paradajkovej omáčke s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme cestoviny, ktoré uvaríme tak, aby boli dostatočne mäkké (nie rozvarené).

prazdny

Špagety s hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Špagety uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a odložíme na teplé miesto.

prazdny

Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou

Hovädzie mäso

Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...

prazdny

Diabolské kuracie krídla

Kuracie mäso

Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

prazdny

Kanadské ražniči

Hlavné jedlá

400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g...

prazdny

Vyprážaný syr po taliansky

Bezmäsité jedlá

Paradajkový pretlak zmiešame s múkou a vajcom.

prazdny

Ukrajinský boršč

Hovädzie mäso

Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu...

prazdny

Rajčiaková polievka s kapustou

Bezmäsité jedlá

Do vriacej osolenej vody dáme variť na rezance pokrájanú kapustu aj s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia a...

prazdny

Sedmohradská paradajková polievka

Bezmäsité jedlá

Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

prazdny

Bretónsky šalát

Šaláty

Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...

prazdny

Kuracie prsia na zelenine

Kuracie mäso

Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...

prazdny

Špenátové lievance

Bezmäsité jedlá

Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...

prazdny

Makrely v ostrej omáčke

Hlavné jedlá

Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...

prazdny

Karfiol na taliansky spôsob

Bezmäsité jedlá

Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 -...

prazdny

Šošovicový šalát s cestovinou

Bezmäsité jedlá

Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny...

prazdny

Losos po grécky

Hlavné jedlá

Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....