Kuracie prsia na zelenine

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
2 ks
2 PL
2 strúčiky
3 PL
4 PL
250 ml
 zväzok
 kl
 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a krátko opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Potom pridáme očistenú a umytú zeleninu nakrájanú na kocky (alebo plátky) a krátko opražíme. Čili papričku nakrájame nadrobno a primiešame k zelenine.

  3. 3

    Pridáme paradajkový pretlak, zaprášime múkou a zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 10 minút.

  4. 4

    Prilejeme smotanu, primiešame tymian, rozmarín a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, upravíme na tanier, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: