10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
250 ml |
|
zväzok |
|
kl |
|
kl |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a krátko opečieme zo všetkých strán.
- 2
Potom pridáme očistenú a umytú zeleninu nakrájanú na kocky (alebo plátky) a krátko opražíme. Čili papričku nakrájame nadrobno a primiešame k zelenine.
- 3
Pridáme paradajkový pretlak, zaprášime múkou a zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
- 4
Prilejeme smotanu, primiešame tymian, rozmarín a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, upravíme na tanier, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu