Živánska
Živánska

Živánska od lesného šéfkuchára Patresa

lesnysefkucharpatres13 - fotkalesnysefkucharpatres13, včera 22:14

Živánska podľa mňa nie je len jedlo, ale rituál – príprava v prírode, dlhé marinovanie a pečenie v pahrebe dávajú tejto klasike ten Zobraziť celý popisŽivánska podľa mňa nie je len jedlo, ale rituál – príprava v prírode, dlhé marinovanie a pečenie v pahrebe dávajú tejto klasike ten pravý, nezameniteľný šmrnc. Tento recept je poctou tradičným spôsobom varenia, kde sa každý kúsok mäsa a zeleniny pečie v dokonalej harmónii chutí a vôní. Ak máš rád jedlá s príbehom a chceš si dopriať chuť, ktorá ťa zahreje zvnútra aj zvonku, tento recept je pre teba. A pozor – nie je to žiadna rýchlovka, ale výsledok stojí za to.

2-3
porcie
40 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
6 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
100 g
2 ks
6 plátkov
1 PL
Marináda:
3 PL
2 PL (včelí domáci)
2 PL
2 PL
7 strúčikov
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Deň vopred: Mäso nakrájaj na väčšie kocky, premiešaj so všetkým zložkami marinády. Zakry a nechaj 24 hodín v chladničke.

  2. 2

    Na druhý deň: Všetku zeleninu a mäsové prílohy nakrájaj a zmiešaj v mise. Pridaj koreniny, olej a na záver marinované mäso. Dôkladne premiešaj.

  3. 3

    Balenie: Priprav dvojitý alobal. Na spodok daj plátky slaniny, potom celú zmes, navrch lyžicu masti. Zabaľ pevne, ako poklad.

  4. 4

    Pečenie: Polož do horúcej pahreby a prikry žeravými uhlíkmi. Peč približne 75 minút. V polovici času môžeš balík otočiť.

Diskusia k receptu