Živánska od lesného šéfkuchára Patresa
Živánska podľa mňa nie je len jedlo, ale rituál – príprava v prírode, dlhé marinovanie a pečenie v pahrebe dávajú tejto klasike ten Zobraziť celý popisŽivánska podľa mňa nie je len jedlo, ale rituál – príprava v prírode, dlhé marinovanie a pečenie v pahrebe dávajú tejto klasike ten pravý, nezameniteľný šmrnc. Tento recept je poctou tradičným spôsobom varenia, kde sa každý kúsok mäsa a zeleniny pečie v dokonalej harmónii chutí a vôní. Ak máš rád jedlá s príbehom a chceš si dopriať chuť, ktorá ťa zahreje zvnútra aj zvonku, tento recept je pre teba. A pozor – nie je to žiadna rýchlovka, ale výsledok stojí za to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 ks |
|
6 plátkov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Marináda: | |
3 PL |
|
2 PL (včelí domáci) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
7 strúčikov |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň vopred: Mäso nakrájaj na väčšie kocky, premiešaj so všetkým zložkami marinády. Zakry a nechaj 24 hodín v chladničke.
- 2
Na druhý deň: Všetku zeleninu a mäsové prílohy nakrájaj a zmiešaj v mise. Pridaj koreniny, olej a na záver marinované mäso. Dôkladne premiešaj.
- 3
Balenie: Priprav dvojitý alobal. Na spodok daj plátky slaniny, potom celú zmes, navrch lyžicu masti. Zabaľ pevne, ako poklad.
- 4
Pečenie: Polož do horúcej pahreby a prikry žeravými uhlíkmi. Peč približne 75 minút. V polovici času môžeš balík otočiť.
Tiež Živánska:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu