Živánska
Živánska

Živánska doma na plechu fotorecept

majkok - fotkamajkok, 23. apríla 2022
Živánska doma na plechu (fotorecept)
Foto: majkok

Živánska doma na plechu.

5
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg
1 kg
1 kg
2 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny očistíme a nakrájame.

    Živánska doma na plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko vložíme do väčšej misy, poriadne premiešame, okoreníme a osolíme.

    Živánska doma na plechu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom všetko rozložíme na plech a vložíme do rúry na 220 stupňov.

    Živánska doma na plechu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po asi 15 minútach podlejeme vodou cca 300 ml a necháme piecť. Po 1/2 hodine premiešame.

    Živánska doma na plechu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme ďalšiu cca 1/2 hodinku. Keď sme spokojní s výsledkom, naložíme si na tanier. Dobrú chuť :)

    Živánska doma na plechu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak toto robievam aj ja, ale z bravčového pliecka, z tenkej klobásky, (aj dva druhy), párok sa mi tam nehodí, treba niečo, čo pusťí šťavu, párky sú suché, ale údená slaninka a cibuľka to dochutia. Nepodlievam vôbec, len dám bravč. masť (alebo olej), zakryjem alobalom a dusím, nepečiem, aby mi nevyschla šťava, ktorú pustia slaninka a klobásky, tá je najlepšia. Prvý raz som neprikryla, druhý raz ano, som sa poučila. Skús tak raz spraviť, neobanuješ......
majkok
@evanaaa (23.4.2022 18:29)

Skús podliat vodou. Jednak nemusíš dusiť, vidíš na to ,zemiaky aj mäsko pekne zmäknú, všetko je vo finále vyvážené.
drajan
Rýchlovka a mňamka, robievam, len pridávam aj paradajku, papriku a udenú slaninku.
1x sracz
evanaaa
@majkok , nám to chutí, má to inú chuť, tá šťava v tom, čo sa pustí aj bez pridania vody, ale možno skúsim najbližšie, ako ty, na porovnanie.
evanaaa
A ešte - tá párková klobása, máš na mysli konkrétnu, alebo niečo ako Prešovský kabanos, alebo ešte jedna, podobná, len si teraz nespomeniem.....tiež tenká.
majkok
@evanaaa (24.4.2022 18:01)

Ja som použil ,,parkovu klobásu,, ale je to niečo ako Kabanos, alebo Slovenská točena.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha