Zemiakové krokety
Zemiakové krokety

Zemiakové krokety s pecorinom a čedarovou majonézou

Šuhajíci pri panvici
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 4. októbra 2021
Zemiakové krokety s pecorinom a čedarovou majonézou
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

600 g
150 g
2 ks
150 g
Na obaľovanie:
1 ks
Na vyprážanie:
Čedarová majonéza:
100 g
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Čedarová majonéza: Čedar nastrúhame a spolu s taveným syrom roztopíme. Pridáme majonézu, dôkladne premixujeme, dochutíme korením a soľou. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krokety: Umyté zemiaky uvaríme vo vode, potom ich ošúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, múku, žĺtky, mleté korenie, rímsku rascu, nastrúhanú polovicu pecorina a všetko spolu spracujeme.

  3. 3

    Na doske posypanej múkou sformujeme z cesta malé guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a panko strúhanke. Vypražíme na horúcej masti z oboch strán do zlata. Podávame s čedarovou majonézou, nakladanou zeleninou a posypeme zvyšným pecorinom.

  4. 4

    Panko strúhanka je pôvodom japonská strúhanka, na výrobu ktorej sa používa chlieb bez kôrky. Je strúhaná nahrubšie ako naša klasická strúhanka, preto nenasaje toľko tuku. Vďaka tomu sú jedlá vyprážané s jej použitím ľahšie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia