Zemiakové krokety
Zemiakové krokety s pecorinom a čedarovou majonézou
Autor receptu: redakcia
Postup- Čedarová majonéza: Čedar nastrúhame a spolu s taveným syrom roztopíme. Pridáme majonézu, dôkladne premixujeme, dochutíme korením
a soľou. Necháme vychladnúť.
- Krokety: Umyté zemiaky uvaríme vo vode, potom ich ošúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, múku, žĺtky, mleté korenie, rímsku rascu, nastrúhanú polovicu pecorina a všetko spolu spracujeme.
- Na doske posypanej múkou sformujeme
z cesta malé guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a panko strúhanke. Vypražíme na horúcej masti
z oboch strán do zlata. Podávame
s čedarovou majonézou, nakladanou zeleninou a posypeme zvyšným pecorinom.
- Panko strúhanka je pôvodom japonská
strúhanka, na výrobu ktorej sa používa
chlieb bez kôrky. Je strúhaná nahrubšie
ako naša klasická strúhanka, preto
nenasaje toľko tuku. Vďaka tomu sú jedlá
vyprážané s jej použitím ľahšie.
|