Horúca čokoláda
Horúca čokoláda

Perníková horúca čokoláda, ktorá zahreje a prevonia zimné dni videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, dnes 06:00

Rýchla príprava a intenzívna chuť. Ak hľadáte recept na skutočne krémovú horúcu čokoládu s vôňou perníkového korenia, tento vás nesklame.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
100 ml
1 PL
100 g
2 PL
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
štipka
1 ČL
štipka
50 ml (nemusí byť)
Na ozdobenie:



Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu, pridáme kakao, med, cukor, koreniny, vanilkovú pastu a soľ a necháme zohriať. Zmes nemá vrieť.

  2. 2

    Keď je tekutina teplá, pridáme nasekanú čokoládu, premiešame a necháme ju rozpustiť.

  3. 3

    Odstavíme z ohňa, pridáme whisky (môžeme aj vynechať) a nalejeme do pohárov. Ozdobíme perníčkom. K horúcej voňavej čokoláde sa skvelo hodí aj čerstvo vyšľahaná šľahačka.

Diskusia k receptu