Treska v majonéze Kimlo
Foto: KimloTreska v majonéze Kimlo Milujem tresku v majonéze, ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality. Máloktorá z tých, čo sa dnes predávajú sa jej vyrovná. Po mnohých pokusoch s rôznymi receptami som si našiel ten "môj".
Vyprážané plnené pirôžky (videorecept)
Foto: TV VarechaVyprážané plnené pirôžky Vypražené horúce pirôžky s makovou, lekárovou alebo tvarohovou plnkou rozvoniavali zo stánkov na ulici doďaleka.
Smaženky (fotorecept)
Foto: KimloSmaženky Voľakedy patrili do sortimentu mliečnych barov, staničných bufetov a lahôdok, len tak narýchlo niečím zahnať hlad.
Pochúťkový šalát podľa ČSN (fotorecept)
Foto: KimloPochúťkový šalát podľa ČSN Toto je pôvodný recept, podľa ktorého sa robil pochúťkový šalát pre bufety a studené kuchyne. Je to receptúra podľa ČSN, pri ktorej dodržaní mal šalát rovnakú chuť, či ste si ho kúpili v Prahe alebo v Košiciach.
Obyčajné rožky (fotorecept)
Foto: HavinoObyčajné rožky Klasické biele rožky boli neoddeliteľnou súčasťou ponuky k rôznym lahôdkovým šalátom.
Obložené chlebíčky
Foto: Margitka100Obložené chlebíčky Retro chlebíčky z toho, čo bolo vtedy dostupné.
Feferónový šalát
Foto: KimloFeferónový šalát Tento šalát je presná náhrada toho tradičného feferónového šalátu ktorý sa predával za komančov v každom bufete a lahôdkach. Kupoval sa ako pikantný doplnok k vlašskému, či inému nepálivému šalátu.
Jahôdkový koktail (fotorecept)
Foto: Hubarka35Jahôdkový koktail Na jahodový kokteil som chodievala v Bratislave do mliečneho baru - asi 3-dl pohár stál 5 Kčs.
Gofry
Foto: Vranocka28Gofry Čerstvé horúce gofry neboli v každom meste. A keď boli, stáli sme na ne dlhé rady.
ANKETA: Patríte k tým, ktorí navštevovali mliečne bary?
Nie vsetko bolo zle,je skoda vsetko démonizovat a zavrhnut len preto,ze to vzniklo za "komančov",vo vela veciach sme mohli pokračovať a určite by sme ako krajina dnes boli na úplne inej úrovni🙄
Pozdravujem vás priatelia-pamätníci👍😉
Paráda, díky za velmi zajímavé video, prešovské pirožky hlasitě závidím!
Pokud si dělají svoje těsto, pak je to bezva. Z mraženého polotovaru, jako např. u nás, to není žádná výhra, o složení raději nevědět.
Gofry nejem a pirozky 2x za rok, tak ma to netrapi.