Vyprážané papričky
Vyprážané jalapeňo papričky plnené feta syrom s guacamole a nakladanou uhorkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Papričky umyjeme, odrežeme stopky, vnútro vyberieme a naplníme zmesou roztlačenej fety s mascarpone a korením. Takto pripravené
papričky obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) – každú papričku obalíme dvakrát. Fritujeme v oleji na 165 stupňoch asi 10 až 12 minút.
- Guacamole: Avokáda vykôstkujeme,
ošúpeme a dužinu dáme do misky. Vidličkou avokádo
roztlačíme na kašu. Do nej pridáme paradajky nakrájané na kocky a zbavené semienok a prebytočnej
šťavy, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, čili papričku a nasekanú koriandrovú vňať. Potom pridáme citrónovú šťavu,
soľ a korenie a dobre premiešame. Môžeme dochutiť
nastrúhanou limetkovou kôrou a olivovým olejom.
- Nakladaná uhorka: Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Tie vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s cukrom, so soľou, s octom
a petržlenovým olejom a necháme odstáť.
- Petržlenový olej: Petržlenovú vňať očistíme od stoniek tak, aby zostali iba listy, ktoré sparíme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a osušíme. Pridáme olivový olej a mixujeme dovtedy, kým sa olej nesfarbí dozelena. Potom zmes precedíme cez gázu alebo utierku.
|