Vyprážané jalapeňo papričky plnené feta syrom s guacamole a nakladanou uhorkou
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
400 g |
|
100 g |
|
|
|
3 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
na vyprážanie |
|
Guacamole: | |
3 ks |
|
500 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1/2 ks |
|
10 g |
|
|
|
|
|
Nakladaná uhorka: | |
1 ks |
|
1 g |
|
2,5 g |
|
25 ml |
|
50 ml |
|
Petržlenový olej: | |
500 g |
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Papričky umyjeme, odrežeme stopky, vnútro vyberieme a naplníme zmesou roztlačenej fety s mascarpone a korením. Takto pripravené papričky obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) – každú papričku obalíme dvakrát. Fritujeme v oleji na 165 stupňoch asi 10 až 12 minút.
- 2
Guacamole: Avokáda vykôstkujeme, ošúpeme a dužinu dáme do misky. Vidličkou avokádo roztlačíme na kašu. Do nej pridáme paradajky nakrájané na kocky a zbavené semienok a prebytočnej šťavy, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, čili papričku a nasekanú koriandrovú vňať. Potom pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie a dobre premiešame. Môžeme dochutiť nastrúhanou limetkovou kôrou a olivovým olejom.
- 3
Nakladaná uhorka: Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Tie vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s cukrom, so soľou, s octom a petržlenovým olejom a necháme odstáť.
- 4
Petržlenový olej: Petržlenovú vňať očistíme od stoniek tak, aby zostali iba listy, ktoré sparíme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a osušíme. Pridáme olivový olej a mixujeme dovtedy, kým sa olej nesfarbí dozelena. Potom zmes precedíme cez gázu alebo utierku.
Tiež papričky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu