Cappuccino torta s írskym likérom
Recept od Miňa Macuľu - víťaza prvej série obľúbenej show Pečie celé Slovensko.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/videorecepty/minova-skola-pecenia-cappuccino-torta-bude-hviezdou-vasich-sviatkov
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 175 g |
|
| 200 g (74 %) |
|
| 4 ks |
|
| 125 g |
|
| 1 bal. |
|
| 125 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL (v prášku) |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 150 ml |
|
| 200 g (74 %) |
|
| Krém na potretie: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 50 ml |
|
| Poleva: | |
| 100 ml (40 %) |
|
| 100 g (74 %) |
|
Postup
-
1
Pripravte korpus: Nad parou vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a rozlámanú čokoládu. Vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli vyšľahajte na penu. Do vaječnej peny vmiešajte múku, prášok do pečiva, instantné cappuccino a nakoniec vmiešajte roztopené maslo s čokoládou.
- 2
Dno formy s priemerom približne 22 cm vysteľte papierom na pečenie. Do pripravenej formy vylejte cesto. Pečte v rozohriatej rúre na 180°C asi 30 - 35 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho pozdĺžne prekrojte.
- 3
Pripravte náplň: Zohrejte írsky likér, nalámte doň čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Postupne sa zmes schladí na konzistenciu pasty. Náplň natrite na korpus, položte na ňu druhý diel korpusu a dajte schladiť.
- 4
Pripravte krém: Všetky suroviny na krém vymiešajte dohladka a potrite ním vrch a boky torty. Dajte zachladiť.
- 5
Pripravte polevu: Zohrejte smotanu a pridajte do nej čokoládu. Potrite ňou vrch torty a nechajte stiecť po bokoch torty.
- 6
Tortu dajte na noc do chladničky, nech dobre stuhne a ozdobte podľa vlastnej fantázie.
- 7
Poznámka: Ja som korpus robila do 24 cm formy a potom som mala málo náplne na pokrytie jeho celého povrchu tak, aby náplň bolo pekne vidieť. Preto som si ešte vymiešala maslový krém s cappuccinom a dala ho na náplň. Na titulnom obrázku ho môžete vidieť, ale v originálnom recepte nie je. Preto sa držte veľkosti formy, resp. možno by som použila možno aj 20 cm namiesto 22 cm :-)
- 8
Tip: 74 % horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa a 100 ml smotany vám na polevu stačiť zrejme nebude. Ak pri použití 100 ml smotany poleva netečie, prilejte ešte horúcu smotanu, kým získate požadovanú konzistenciu.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu