Foto: piglin
Výborný zákusok s dôvtipom - všetky suroviny sa zmiešajú, a koláč sa "inteligentne" rozdelí na tri vrstvy priamo na plechu - na korpus, plnku Zobraziť celý popisVýborný zákusok s dôvtipom - všetky suroviny sa zmiešajú, a koláč sa "inteligentne" rozdelí na tri vrstvy priamo na plechu - na korpus, plnku a polevu....
porcií
príprava
na 170/100 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme. Žĺtka dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme margarín, vymiešame do hladka. Postupne pridáme múku a prilejeme liter mlieka, všetko dobre rozšľaháme. Na koniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
- 2
Hlboký plech na pečenie vymastíme margarínom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravenú zmes. Dáme do STUDENEJ rúry, ktorú až teraz zapneme. Pečieme 15 minút pri 170 °C, potom ďalšiu 1 a 1/4 pri 100 °C, skontrolujeme či je prepečený.
- 3
Upečený koláč necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa v chladničke. Ak sme správne postupovali, máme vynikajúce rezy, ktoré pozostávajú z troch vrstiev...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcem sa opýtať na dve veci : či tuk musí byť margarín,ja ho moc nerada a za druhé tá chladnička je dôležitá?Ja mám síce veľkú skoro 300 lt ale miestečko v nej nemám .Prosím daj mi vedieť@piglin aby som niečo nepokazila.Tie tri vrstvy mi nedajú pokoj tak to chcem vyskúšať.Ďakujem.
ešte som také nepočula ... ukladám, vyskúšam ... :)