
Špenátový hovädzí perkelt z rúry
Výborné ľahké jedlo, ktoré si pripravíte bezprácne v rúre :-) K tomu si zvolíte už len...

Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...

Kelovo-cícerová tortila
V lete sa nerada parím dlho nad šporákom a tak dosť často máme tortily s najrôznejšími zeleninovými...

Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré...

Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...

Omeleta s hubovou plnkou
Variant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo...

Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

Kuřecí kousky s májovkama
Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie
Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal...

Sulu Köfte na masle
Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)

Orientální ryba
Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, ...

Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...

Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Srbský paprikáš s domácimi cestovinami
Speváčka Gitana nám ukáže, ako sa varí srbský paprikáš.

Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

Jágerek z daniela
Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak...

Špagety s mletým mäsom
Ahoj . Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zaručene bude chutiť každému ❤️

Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Kuracie mäso so smotanovo-syrovou omáčkou
Toto jedlo som si začala variť, pretože mám veľmi rada syrové pochúťky. Je veľmi lahodné....