Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou fotorecept
Foto: sracz
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni, keď si v ich spoločnosti môžeme pripomenúť aj Zobraziť celý popisRaňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni, keď si v ich spoločnosti môžeme pripomenúť aj liptovský región. Určite nemusím pripomínať dôležitosť zeleniny, ale aj ovocia, na ľudský organizmus. Použil som ju nielen do nadstavovanej plnky, ale v dekoračnej podobe rukoly (aruguly) aj ako ozdobu na raňajkovom tanieri. Ak sa Vám vydarí aj domáca bagetka, tak si nielen pochutnáte, ale dočkáte sa aj vážnosti a úcty spoločnosti pri stole, tak ako aj ja!
porcie
príprava
Suroviny
Dusená zelenina: | |
2-3 PL |
|
2-3 KL čerstvé |
|
240-250 ml |
|
120-150 ml |
|
120-150 ml |
|
120-150 ml |
|
120-150 ml |
|
120-150 ml mladá |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Omeleta: | |
1-1,5 PL |
|
2-3 ks |
|
2-3 KL |
|
Dokončenie: | |
4-5 PL postrúhaný |
|
2-3 PL postrúhaný |
|
240-250 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Začal som prípravou pokrájanej zeleniny, ktorú som orestoval na rastlinnom oleji a nadstavil čerstvým maslom. Potom som ju nechal ochladiť, než som nafotil zostavu na omeletu...
-
2
... s postrúhaným údeným oštiepkom a „parmigiano reggiano cheese“.
-
3
Zeleninová plnka pomaly chladne a vajíčka vyšľahané s PL „šlahetky“ sa na panvici „zomeletkovávajú“.
-
4
Ešte druhú stranu, potom...
-
5
...jej ¼ „zošupnúť“ za okraj panvice, pridať plnku, posypať ju strúhanými syrmi,
-
6
prikryť prevísajúcim koncom,
-
7
šikovne zrolovať,
-
8
ozdobiť mladou rukolou, pokrájanou zelenou časťou póru a vetvičkou zelerovej vňaťky, servírovať s domácou bagetkou… A už iba dobrú chuť!
-
9
Recept som mal nafotený už naozaj dávno, tak preto až teraz pohľad na náš kvitnúci pomarančovník, s už začínajúcimi plodmi.
Diskusia k receptu