Mexický guláš ako varím ja
Foto: myalab
S týmto jedlom sa v našej rodine zavďačím všetkým.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g (prípadne nožina) |
|
1000 g |
|
30 g |
|
350 g |
|
20 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL domáca (prípadne zeleninový bujón) |
|
0,5 ČL (kajenské korenie) |
|
3 PL (alebo kremžská) |
|
100 g |
|
1 PL (alebo med) |
|
300 g mrazený |
|
strúhaný |
|
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu nakrájanú na jemno udusíme na oleji, pridáme mäso nakrajané na kocky alebo keď kúpite už hotové nakrájané mäso v pohode môžu byť aj iné tvary. Po jeho orestovaní pridáme soľ, vegetu, rascu, mleté chilli papričky, horčicu, domácu paradajkovo-kapiovú nátierku - tu môžeme nahradiť aj pretlakom, ajvarom a podobne, trošku môžeme podliať a dusíme do mäkka.
- 2
Zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode, dochutíme cukrom prípadne medom, pridáme hrášok a úplne nakoniec pridáme majoránku. Podávame s ryžou a so strúhaným syrom podľa svojej chuti.
- 3
Servírujeme tak, že do stredu taniera dáme ryžu, okolo mexický guláš a posypeme syrom.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu