Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Mexický guláš ako varím ja

myalab - fotkamyalab, 28. októbra 2019
Mexický guláš ako varím ja
Foto: myalab

S týmto jedlom sa v našej rodine zavďačím všetkým.

8
porcií
90 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g (prípadne nožina)
1000 g
30 g
350 g
20 g
2 PL
1 ČL
2 PL domáca (prípadne zeleninový bujón)
0,5 ČL (kajenské korenie)
3 PL (alebo kremžská)
100 g
1 PL (alebo med)
300 g mrazený
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu nakrájanú na jemno udusíme na oleji, pridáme mäso nakrajané na kocky alebo keď kúpite už hotové nakrájané mäso v pohode môžu byť aj iné tvary. Po jeho orestovaní pridáme soľ, vegetu, rascu, mleté chilli papričky, horčicu, domácu paradajkovo-kapiovú nátierku - tu môžeme nahradiť aj pretlakom, ajvarom a podobne, trošku môžeme podliať a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode, dochutíme cukrom prípadne medom, pridáme hrášok a úplne nakoniec pridáme majoránku. Podávame s ryžou a so strúhaným syrom podľa svojej chuti.

  3. 3

    Servírujeme tak, že do stredu taniera dáme ryžu, okolo mexický guláš a posypeme syrom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: