Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...
Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...
Belehradský bravčový plátok
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.
Dedova lenivá paprika
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny....
Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne
Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne....
Hríbové chlebíky
Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke...
„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...
Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...
Zaúdené ratatouille Kamado Joe
Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase....
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.
Plnené pečené papriky podľa Jany Hubinskej
Herečka a speváčka Jana Hubinská nám v tomto videu predstaví chutný letný recept na plnené papriky.
Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....
Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips
Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips a domácou knedľou.
Cuketové placky s bravčovými kúskami
Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď...
Kuracie rizoto s kyslou kapustou
Takto ho pripravuje moja mama, ktorá kyslú kapustu jednoducho zbožňuje :-) Je to veľmi jednoduché...
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Lečo, ako robím ja
Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...
Cuketový prívarok so sušenou šunkou
Rýchle a chutné jedlo. Ja nepatrím k priaznivcom prívarkov, ale v lete mám chuť práve na takéto ľahšie zeleninové jedlá....
Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...
Fazuľový guláš „internacionál“
Pred niekoľkými rokmi som tu prezentoval recept víťazov súťaže „Novohradský kotlík“. V komentároch zaznelo, že...
Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....
Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Tantuni
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja...
Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...
Jablková plnka do lístkového a iného cesta
Očistené nastrúhané jablká s cukrom podusíme do mäkka.
Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....
Morčacie prsia s quinoou podľa Maroša Molnára
Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáme z televíznej relácie Extrémne premeny, nám predstaví recept...
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....