Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčový tokáň

ferno - fotkaferno, 5. marca 2022
Bravčový tokáň
Foto: ferno
4-5
porcie

Suroviny

600 g
100 g
1 ks
1 ks
150 g
2-3 ks
500 ml
1 PL
1 PL
1 ks
100 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú slaninu a po chvíli aj nasekaný cesnak a na kocky nakrájané mäso. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Keď sa mäso zatiahne, pridáme mletú červenú papriku a nakrájané šampiňóny. Premiešame a podusíme.

  3. 3

    Pridáme rajčinový pretlak, vývar a červené víno. Dodusíme domäkka.

  4. 4

    Pred koncom pridáme nastrúhané uhorky a nakrájanú papriku. A dochutíme.

    Bravčový tokáň - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som použil tarhoňu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

kvakac
Celkom si ma navnadil na toto skvele jedlo. Mám výrezy z králičích chrbtov. Urobím z toho a použijem biele víno, dám vedieť ako to dopadlo.
1x ferno
kvakac
Tak som to skúsil, ako som napísal. Zmenil som tri suroviny - mäso z králičích chrbtov, víno biele a vývar z králika. Postup a ostatné suroviny som dodržal. Je to dobrota aj z tohto mäsa. Vďaka za inšpiráciu.



Zaujímavé video z archívu TV Varecha