Maďarský guláš
Maďarský guláš

Maďarský guláš

ludo123 - fotkaludo123, 10. februára 2022
Maďarský guláš
Foto: ludo123

Maďarský guláš s knedľou.

6
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 strúčik
2 ČL
1 bal.
3 ks
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti do zlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pliecko krájané na 4-centimentrové kocky. Mäso dusíme až kým sa voda nevyparí. Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu spolu s rascou, gulášovým koreníme a mletou červenou paprikou.

  2. 2

    Orestujeme, sem-tam premiešame, kým sa paprika nezačne páliť, pridáme vriacu vodu a pretlak, zakryjeme a dusíme cca 2 hodiny.

  3. 3

    Potom pridáme cesnak, lekvár a postrúhané jablko, ktoré zjemní chuť.

  4. 4

    Varíme kým sa šťava nezredukuje na hustejšiu masu. Na konci pridáme majoránku, soľ a korenie.

  5. 5

    Podávame s parenou knedľou alebo s haluškami, cestovinami, zemiakmi, každý podľa chuti.

Diskusia k receptu

chorvatka
Nedavno som sa dozvedela, ze ta omacka v gulasi je husta vdaka rozvarenej cibuli a tak mi to pripomina arabské tajine, kde sa tiez vsetko vari naa niekolkych nadrobno nakrajanych cibulach. Aj ja vyskusam, povidla vo Francii ,kde byvam uz 50 rokov, su tu k dostaniu. Vdaka za inspiraciu, Moja stara mama z otcovej strany bola madarka z Budy, takze, ak chce clovek poznat svoje korene a ich chut, musi prejst urcitu cestu zivotom.
evanaaa
@chorvatka , a nielen hustá, ale aj na farbe záleží a tak som sa dozvedela, že cibula...a veľa, nielen dve, sa musí dlho pražiť, úplne do hneda, (ale nie do zhorena!), aby bola pekná hustá a tmavá šťava. Tak som to skúsila, ale som si tú cibuľu predpražila deň dopredu, aby som nestrácala čas, a potom už len chvíľu pražila.....a ešte som vyskúšala radu, dať kocku horkej čokolády, tak aj to som spravila a bola potom aj pekná a dobrá tá šťava. Ale aj guláš od @ludo123 dobre vyzerá, tak nazjedenie......
marauder
Robil som maďarský guláš, originál a mal som pocit, že na niečo som zabudol. Tak som našiel tento recept a žasol som! :O Od prvého kroku samá chyba!!!! Doporučujem oblúkom sa vyhnúť tomuto a podobným receptom. Určite z toho niečo bude, teda ak niekto fandí horkej, odpornej omáčke a mdlému masu.... Nie, nie a ešte raz nie! :(