Foto: ludo123
Maďarský guláš s knedľou.
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na bravčovej masti do zlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pliecko krájané na 4-centimentrové kocky. Mäso dusíme až kým sa voda nevyparí. Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu spolu s rascou, gulášovým koreníme a mletou červenou paprikou.
- 2
Orestujeme, sem-tam premiešame, kým sa paprika nezačne páliť, pridáme vriacu vodu a pretlak, zakryjeme a dusíme cca 2 hodiny.
- 3
Potom pridáme cesnak, lekvár a postrúhané jablko, ktoré zjemní chuť.
- 4
Varíme kým sa šťava nezredukuje na hustejšiu masu. Na konci pridáme majoránku, soľ a korenie.
- 5
Podávame s parenou knedľou alebo s haluškami, cestovinami, zemiakmi, každý podľa chuti.
Tiež maďarský guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu