/ 2292. stránka

  • Recept bez obrázku

    Paprika plnená syrom

    Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Bulharská sarma

    Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.

  • Recept bez obrázku

    Bulharská kapusta

    Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a paradajky olúpeme. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, mrkvu nastrúhame. Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme bujónom, dochutíme vegetou a posolíme.

  • Recept bez obrázku

    Pravý bulharský šopský šalát

    Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Balkánska cuketová polievka

    Očistenú a umytú cibuľu nakrájame nadrobno a vložíme do studeného oleja. Pridáme 2 PL vody a štipku soli. Chvíľu varíme, pridáme nadrobno nakrájané rajčiny a podusíme, kým zelenina vypláva na povrch.

  • Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku

    Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku

    Strúhaný parmezán nanesieme na celú tefl ónovú panvicu a necháme ho pomaly rozpustiť.

  • Recept bez obrázku

    Bulharská polievka

    Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

  • Recept bez obrázku

    Grécky slaný koláč s baklažánom

    Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

  • Recept bez obrázku

    Grécka nátierka s olivami

    Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ vylúhovala do mlieka.

  • Recept bez obrázku

    Paella s morskými plodmi

    Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

  • Recept bez obrázku

    Musaka z baklažánov

    Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Stomna kebab

    Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 PL oleja

  • Recept bez obrázku

    Grécky šalát

    Paradajky, uhorku, cibuľu a papriku nakrájame na plátky.

  • Recept bez obrázku

    Avgolemono polievka

    Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Chorvátsky zemiakový šalát

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky

  • Recept bez obrázku

    Chorvátska roláda

    Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

  • Recept bez obrázku

    Čevapčiči

    Mäso pomelieme a cesnak prelisujeme. Všetky prísady dáme do veľkej misy a mäso s korením dobre premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Mušle v omáčke – buzara

    Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a posypeme strúhankou.

  • Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

    Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

    V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne okoreníme mletým bielym korením a dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Pašticada s haluškami

    Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist