Cícerový šalát na orientálny spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

250 g
12 ks
4 strúčiky
100 ml
 viazanička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň cícer precedíme, dáme do hrnca, zalejeme ho 2 l chladnej vody, pridáme olúpanú cibuľu a bobkový list.

  2. 2

    Varíme do mäkka asi 2,5 hodiny. Tesne pred koncom varenia cícer osolíme. Precedíme ho a vyberieme cibuľu. Papriku nakrájame na pásiky, paradajku na mesiačiky. Dáme ich do šalátovej misy a pridáme cícer.

  3. 3

    Strúčiky cesnaku najemno nakrájame a zamiešame do šalátu, pridáme lístočky mäty a olivy. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
V clanku sa pise, ze cicer sa ma namacat v slanej vode. Ale v receptoch uz nie. V tomto dokonca ze az ku koncu. Tak kde je pravda ?????

Ďalšie recepty: