Postup
-
1
Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň cícer precedíme, dáme do hrnca, zalejeme ho 2 l chladnej vody, pridáme olúpanú cibuľu a bobkový list.
- 2
Varíme do mäkka asi 2,5 hodiny. Tesne pred koncom varenia cícer osolíme. Precedíme ho a vyberieme cibuľu. Papriku nakrájame na pásiky, paradajku na mesiačiky. Dáme ich do šalátovej misy a pridáme cícer.
- 3
Strúčiky cesnaku najemno nakrájame a zamiešame do šalátu, pridáme lístočky mäty a olivy. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu