Hubová polievka
Hubová polievka

Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom fotorecept

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 10. augusta 2018
Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
200 g
50 g
300 g
30 g
20 g
5 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z časti masla, posekanej cibule a múky spravíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom, pridáme bobkové listy, nové korenie a povaríme. Na druhej časti masla urestujeme kuriatka. Zvlášť v hrnci uvaríme očistené a pokrájané zemiaky. Zemiaky scedíme, pridáme k vývaru so zásmažkou, primiešame orestované huby a všetko spolu povaríme.

    Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polievku ochutíme soľou, korením, posekaným čerstvým kôprom, octom a cukrom a zjemníme smotanou.

    Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame napríklad s tyčinkami upečenými z lístkového cesta.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: