Hríbová polievka s mrveničkou

Foto: vlastadorisa
Mala som v mrazničke hríby, pripravila som našu obľúbenú mrveničkovú polievku podľa receptu z mojej mladosti, keď takúto varievala moja mama.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g mrazené |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Mrvenička: | |
3 hrste |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Do hrnca s vodou pridáme mrazené hríby (pred mrazením boli zabarené vo vriacej vode a následne zmrazené).
- 2
Ďalej pridame očistené, na kúsky nakrájané zemiaky. Osolíme a pridáme rascu.
- 3
Varíme, až kým nie sú hríby a zemiaky mäkké.
- 4
Mrveničku pripravíme z hrubej muky, vajca a soli.
- 5
Na panvici na oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, mletú červenú papriku a drevený sušený majorán. Zamiešame, zalejeme vodou a prevaríme. , toto vylejeme do hrnca. Pridáme mrveničku, polievku varíme, pokiaľ je aj mrvenička uvarená. Podávame s chlebíkom.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu