Lokše s makom a lekvárom
Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...
Strúhankový koláč bez lepku
Strúhankový koláč bez lepku je dôkazom toho, že strúhanku nevymysleli len na obaľovanie rezňov....
Polievka z cukrovej repy so sušenými hubami
Jedli ste už vianočnú polievku z cukrovej repy? Kamarátova stará mama nás tento týždeň poučila ako sa robí...
Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...
Gaštanové guľky v čokoláde
Kto by nemal rád pečené gaštany či gaštanové pyré. No a čo tak vyskúšať gaštanové guľky...
Slané pečivo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k jednej zo základných surovín slovenskej kuchyne. Existuje možstvo rôznych receptov, ktoré...
Jemná a voňavá perníková roláda s gaštanovým krémom
Ja a rolády veľmi nie sme kamarátky - takmer vždy mi praskne, preto ich ani veľmi nepečiem....
Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka
Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej...
Lístkové koláčiky s kapustovou plnkou
Dusená kapusta: Pokrájanú slaninu rozpražíme, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a pridáme nasekanú kyslú kapustu. Dusíme...
Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku,...
Matrtúch z Párnice
Tento jednoduchý a veľmi chutný slaný koláč robievali ešte naše babičky. Môžete ho nájsť predávať aj...
Hríbovo-bryndzová polievka
Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú...
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
Dýňový dort bez mouky DIA
Všechny suroviny se žloutky dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílku.
Orechovo-jablkový linzer
Tento recept som dostala emailom. Koláčik je vhodný aj na vianočný stôl....
Zapečená plněná dýně hokaido
Dýně omyjeme, osušíme a na spodku odřízneme, abychom je mohli postavit, horní část...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá....
Gnocchi s hríbmi
Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....
Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...