Jednoduchá jablková torta s vanilkovým krémom
Foto: siuuu
Jablkové maškrty jednoducho môžem na všetky spôsoby. Dezert sa dá urobiť aj na plech ako koláč, ale nám stačí menšie množstvo, preto robievam do Zobraziť celý popisJablkové maškrty jednoducho môžem na všetky spôsoby. Dezert sa dá urobiť aj na plech ako koláč, ale nám stačí menšie množstvo, preto robievam do tortovej formy - preto aj názov torta. Priemer tortovej formy 24 cm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
100 g |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
200 g |
|
3 ČL |
|
1 PL |
|
1 ks menšie |
|
Jablková vrstva: | |
500 g |
|
25 g (alebo vanilkový puding) |
|
2 plátky |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
Krém: | |
200 g (Lučina, Philadelphia, Mascarpone) |
|
100 g hustý |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Korpus: Na cesto vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a postupne za stáleho šľahania pridáme zvyšné suroviny určené na cesto (mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom), nakoniec vmiešame očistené najemno postrúhané jablko. Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 - 25 minút (vyskúšame špajdľou). Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Pokiaľ sa pečie korpus, pripravíme si jablkovú zmes. Očistené jablká nastrúhame nahrubo (ja som kvôli štruktúre časť pokrájala), dáme do hrnca, pridáme puding alebo Zlatá klas rozmiešaný vo vode, cukor, škoricu, vanilku a za občasného miešania uvaríme. Nakoniec (pred natretím na korpus) pridáme napučanú a následne rozpustenú želatínu. Rovnomerne natrieme na korpus a necháme vychladnúť.
- 3
Na krém zmiešame syr s jogurtom a ochutíme cukrom, vanilkou a vanilkovým extraktom (alebo vanilkovým cukrom). Natrieme na vychladnuté jablká a necháme v chlade zatuhnúť. Pred podávaním dozdobíme podľa fantázie - ja som použila strúhanú horkú čokoládu a čokoládové ozdoby.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu