Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jednoduchá jablková torta s vanilkovým krémom

siuuu - fotkasiuuu, 12. novembra 2020
Jednoduchá jablková torta s vanilkovým krémom
Foto: siuuu

Jablkové maškrty jednoducho môžem na všetky spôsoby. Dezert sa dá urobiť aj na plech ako koláč, ale nám stačí menšie množstvo, preto robievam do Zobraziť celý popisJablkové maškrty jednoducho môžem na všetky spôsoby. Dezert sa dá urobiť aj na plech ako koláč, ale nám stačí menšie množstvo, preto robievam do tortovej formy - preto aj názov torta. Priemer tortovej formy 24 cm.

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
2 ks
100 g
1 dl
1 dl
200 g
3 ČL
1 PL
1 ks menšie
Jablková vrstva:
500 g
25 g (alebo vanilkový puding)
2 plátky
150 ml
1 PL
Krém:
200 g (Lučina, Philadelphia, Mascarpone)
100 g hustý
1 PL
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Korpus: Na cesto vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a postupne za stáleho šľahania pridáme zvyšné suroviny určené na cesto (mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom), nakoniec vmiešame očistené najemno postrúhané jablko. Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 - 25 minút (vyskúšame špajdľou). Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pokiaľ sa pečie korpus, pripravíme si jablkovú zmes. Očistené jablká nastrúhame nahrubo (ja som kvôli štruktúre časť pokrájala), dáme do hrnca, pridáme puding alebo Zlatá klas rozmiešaný vo vode, cukor, škoricu, vanilku a za občasného miešania uvaríme. Nakoniec (pred natretím na korpus) pridáme napučanú a následne rozpustenú želatínu. Rovnomerne natrieme na korpus a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na krém zmiešame syr s jogurtom a ochutíme cukrom, vanilkou a vanilkovým extraktom (alebo vanilkovým cukrom). Natrieme na vychladnuté jablká a necháme v chlade zatuhnúť. Pred podávaním dozdobíme podľa fantázie - ja som použila strúhanú horkú čokoládu a čokoládové ozdoby.

    Jednoduchá jablková torta s vanilkovým krémom - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, dobrá velikost, jablečné dobroty jsou nejlepší. Hned bych si dala testovací vzoreček hmm
siuuu
Ďakujem za milý komentár aj upozornenie milá @haji ... nejako mi to vypadlo pri vkladaní receptu ... priemer formy 24 cm - doplním aj do receptu.
1x haji
drajan
Vyzerá krásne! Iste tak aj chutí. Robievam podobne, no do jablk dávam len ZLatý klas- dobre to drží, nedávam želatínu. Dobrú chuť!