Tekvicové košíčky
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 11. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 11. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8 ks
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 bal. |
|
350 g |
|
3 g |
|
podľa chuti |
|
1 bal. |
|
čerstvé (maliny, jahody, černice, čučoriedky) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky. Lístkové štvorčeky dáme do formičky na košíčky a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňoch cca 8–10 minút a po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým pripravíme plnku: Tekvicu upečieme domäkka a necháme vychladnúť. Potom ju vydlabeme ju do misky, pridáme cukor a mletú škoricu a dobre rozmixujeme na jemnú hmotu.
- 3
Plnku rozdelíme do upečených vychladnutých košíčkov, navrch dáme šľahačku a poukladáme drobné čerstvé ovocie. Podľa našej chuti môžeme aj poliať čokoládou, prípadne posypať kakaom či škoricou.
Tiež košíčky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
hodno skúsiť