Tekvicové košíčky
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 11. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 11. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8 ks
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky. Lístkové štvorčeky dáme do formičky na košíčky a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňoch cca 8–10 minút a po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým pripravíme plnku: Tekvicu upečieme domäkka a necháme vychladnúť. Potom ju vydlabeme ju do misky, pridáme cukor a mletú škoricu a dobre rozmixujeme na jemnú hmotu.
- 3
Plnku rozdelíme do upečených vychladnutých košíčkov, navrch dáme šľahačku a poukladáme drobné čerstvé ovocie. Podľa našej chuti môžeme aj poliať čokoládou, prípadne posypať kakaom či škoricou.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
hodno skúsiť