Tekvicové košíčky
Tekvicové košíčky

Tekvicové košíčky

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 11. novembra 2020
Tekvicové košíčky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8 ks
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
350 g
3 g
podľa chuti
1 bal.
 čerstvé (maliny, jahody, černice, čučoriedky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky. Lístkové štvorčeky dáme do formičky na košíčky a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňoch cca 8–10 minút a po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku: Tekvicu upečieme domäkka a necháme vychladnúť. Potom ju vydlabeme ju do misky, pridáme cukor a mletú škoricu a dobre rozmixujeme na jemnú hmotu.

  3. 3

    Plnku rozdelíme do upečených vychladnutých košíčkov, navrch dáme šľahačku a poukladáme drobné čerstvé ovocie. Podľa našej chuti môžeme aj poliať čokoládou, prípadne posypať kakaom či škoricou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
lákavé..zrejme aj chutné..a rýchle..bezprácne...
hodno skúsiť