Perníkový koláč
Perníkový koláč

Jednoduchý perník

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 1. decembra 2020

Perník zo surovín, ktoré máte takmer stále po ruke.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
250 g
250 g
1 ks
1 ks
2 PL
1 ČL
trocha  na potretie
 na ozdobu (nasekané)
Poleva:
1 PL
2 PL
1 PL
50 g
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Dohladka spolu vymiešame mlieko, vajce, cukor, kakao a perníkové korenie. Potom pridáme aj múku s práškom do pečiva a opäť vymiešame metličkou. Pripravíme si pomastený a vysypaný veľký plech. Cesto vylejeme a trochu zatrasieme plechom, aby sa rozlialo rovnomerne.

  2. 2

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C na 15-20 min (závisí od rúry). Po upečení ešte teplý koláč natrieme marhuľovým džemom.

  3. 3

    Poleva: Do hrnca dáme všetky suroviny a miešame, kým sa čokoláda a maslo roztopia a dostaneme hladkú polevu.

  4. 4

    Polevu nalejeme na koláč natretý džemom a posypeme nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu


Jeden komentár