Jednoduchý perník
Foto: frommykitchendotcom
Perník zo surovín, ktoré máte takmer stále po ruke.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
trocha na potretie |
|
na ozdobu (nasekané) |
|
Poleva: | |
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Dohladka spolu vymiešame mlieko, vajce, cukor, kakao a perníkové korenie. Potom pridáme aj múku s práškom do pečiva a opäť vymiešame metličkou. Pripravíme si pomastený a vysypaný veľký plech. Cesto vylejeme a trochu zatrasieme plechom, aby sa rozlialo rovnomerne.
- 2
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C na 15-20 min (závisí od rúry). Po upečení ešte teplý koláč natrieme marhuľovým džemom.
- 3
Poleva: Do hrnca dáme všetky suroviny a miešame, kým sa čokoláda a maslo roztopia a dostaneme hladkú polevu.
- 4
Polevu nalejeme na koláč natretý džemom a posypeme nasekanými orechmi.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
I rychly, jednoduchy a chutny.
Dakujeme za recept.