Jarné

/ 2. stránka receptov

  • Nepečené krémové jahodové rezy

    Nepečené krémové jahodové rezy

    Jednoduchý zákusok, ktorý poteší všetkých veľkonočných aj neveľkonočných maškrtníkov.

  • Tofu fašírky s medvedím cesnakom

    Tofu fašírky s medvedím cesnakom

    Po polievke z medvedieho cesnaku https://varecha. pravda. sk/recepty/polievka-z-medvedieho-cesnaku/70834-recept. html mi zostalo ešte dosť cesnaku, tak som ho dala do fašírok.

  • Pstruh lososovitý s dipom z masla a medvedieho cesnaku
  • Jarné žihľavovo-špenátové jedlo (fotorecept)

    Jarné žihľavovo-špenátové jedlo (fotorecept)

    Začala sa jar a s ňou stále viac možností na čerstvé bylinky, z ktorých sa dá urobiť aj skvelé jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj prospieva nášmu telu :-)

  • Moje velikonoční nádivka

    Moje velikonoční nádivka

    Rohlíky nakrájíme, přidáme mléko a promícháme, přidáme žloutky, nakrájené maso a cibulku, koření, sůl, mletý muškátový oříšek, rozehřáté máslo, posekanou spařenou kopřivu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  • Máslová špargla s panenkou

    Máslová špargla s panenkou

    Taková drobná, chřestová chuťovka. S panenkou lehká večeře. Bez panenky výborná chuťovka.

  • Risotto s medvedím cesnakom (fotorecept)

    Risotto s medvedím cesnakom (fotorecept)

    Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja ho takto na jar pridávam skoro do všetkého. Okrem mastného chleba s medvedím cesnakom, je toto jeden z mojich najobľúbenejších...

  • Slaný kiš

    Slaný kiš

    Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný na večeru, napríklad. Veľmi chutný. Na tomto recepte je úžasné to, že suroviny do plnky si môžte...

  • Grilované cukety s Tofu chilli

    Grilované cukety s Tofu chilli

    Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom a plátky z oboch strán rýchlo grilujeme.

  • Špenátová polievka s Tofu bazalka

    Špenátová polievka s Tofu bazalka

    Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, opekáme asi minútu, potom zalejeme vývarom. Na miernom ohni varíme asi 10 minút, kým zemiak nezmäkne.

  • Špargľová polievka

    Špargľová polievka

    Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

  • Cuketové jednohubky

    Cuketové jednohubky

    Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte dôležitých hostí, ktorých chcete ohúriť.

  • Marinovaný losos po domácku (fotorecept)

    Marinovaný losos po domácku (fotorecept)

    Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou, zdá se mi suchá a tak nějak bez chuti. Ovšem uzený losos, to je jiný level, bohužel, ...

  • Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík (sladké, pikantné a štípľavé). Bolo rozhodnuté. Pripravím kombináciu a pochutíme si. Novinka je iba opečené, olúpané a...

  • Polievka z lievika (fotorecept)

    Polievka z lievika (fotorecept)

    Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak som sa rozhodol ho vyskúšať. Mám ešte minuloročné zásoby sušeného lievika trúbkovitého, je to všestranná huba na rôzne použitie.

  • Špenátová nátierka

    Špenátová nátierka

    Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky cesnaku roztlačíme, pridáme rastlinnú nátierku, soľ, mleté čierne korenie a dohladka rozmixujeme.

  • Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)

    Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)

    Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala” asi stohlavej čriede pernatej a chlpatej hávede, nám dvom stálym a 8 prechodným „kotňakom”, t. j. svojim vnúčatám.

  • Zeleninová nátierka

    Zeleninová nátierka

    Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a pažítku nadrobno nasekáme.

  • Šalát z reďkovkovej vňate

    Šalát z reďkovkovej vňate

    Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je veľmi chutný a samozrejme zdravý :-)

  • Brokolicová polievka s gorgonzolou

    Brokolicová polievka s gorgonzolou

    Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame. Kuchára som dobre poznal, tak mi dal na ňu recept. Je to jeho vlastný recept a dovolil mi ho zverejniť....

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist