Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jednoduchý jahodový zákusok bez lepku

novalim - fotkanovalim, 16. júna 2024. Komerčný recept.
Jednoduchý jahodový zákusok bez lepku
Foto: novalim

Jednoduchý, rýchly a exkluzívne dobrý! Taký je tento jahodový zákusok bez lepku. Lahodné kakaové cesto a nadýchaná jahodová plnka z mascarpone a šľahačky. Zobraziť celý popisJednoduchý, rýchly a exkluzívne dobrý! Taký je tento jahodový zákusok bez lepku. Lahodné kakaové cesto a nadýchaná jahodová plnka z mascarpone a šľahačky. A namiesto “čerešničky” dáme na tento koláč – čo iné – než čerstvé jahôdky. Tento recept jednoducho musíte vyskúšať.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
45 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (alebo Promix PK alebo PK špeciál)
80 g
1 PL (prášok)
1 ČL
40 g
2 ks
120 ml
Na plnku:
250 g
200 ml
150 g
Na zdobenie:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme bezgluténovú múku Promi UNI, kakao a kypriaci prášok bez lepku a premiešame ich. Potom pridáme preosiaty práškový cukor a rovnako ho dobre premiešame so sypkými prísadami.

  2. 2

    Celé vajcia rozbijeme do menšej misky, pridáme vodu a spolu ich vyšľaháme do homogénnej zmesi. Ďalej si pripravíme maslo – buď ho necháme zmäknúť, alebo ho roztopíme.

  3. 3

    Do sypkých prísad teraz pridáme na kocky nakrájané (alebo prilejeme roztopené) maslo, ďalej vajíčkovú zmes a metličkou vymiešame na hladké tekuté cesto. To nalejeme do menšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme ho asi 18-20 minút, kým je koláč na povrchu na dotyk pružný. Po dopečení ho necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Na plnku si pripravíme jahodové pyré – rozmixované jahody zmiešame s cukrom a povaríme ich krátko, aby sa odparila prebytočná tekutina a jahody nadobudli konzistenciu lávy (sirupu). Necháme ich vychladnúť.

  5. 5

    Potom dáme do misy mascarpone, premiešame ho zľahka s jahodovým pyré, prilejeme smotanu a vyšľaháme všetko spolu do nadýchaného krému. Ten nanesieme na upečený a vychladnutý koláč a nakrájame ho na kocky. Jahodový koláč podávame ozdobený kúskom čerstvej jahody.

  6. 6

    Tip: Upečený korpus môžete aj rozkrojiť na dve polovice a naplniť krémom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia