Bratislavské rezy
cesto: žltky /7-lebo 1 dáme variť do krému / zmiešame s cukrom, pridáme vodu, múku,...
Zeleninová polievka s vegetovo-cesnakovou zápražkou
Keďže nemám rada múčne zápražky do polievok, lebo sa z nich priberá :-), tak som...
Langoše trochu inak
Langoše asi každý pozná. Ja pridávam svoj recept. Možno bude chutiť .
Fašírková roláda
Fašírky v našej rodine idú na odbyt, lebo sa dajú jesť teplé aj studené, so...
Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...
Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...
Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.
Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...
Srnčia pochúťka z Považského Inovca
Srnčie mäso naporciujeme a prudko opečieme na oleji.
Nepečené rezy
Nepečené piškótové rezy s lahodným krémom. Dobre vychladené sa hodia na rôzne príležitosti. Pochutnajú si...
Falošný Gyros
Tak toto je naozaj veľmi rýchly, jednoduchý a hlavne chutný recept. Nikdy neostane ani omrvinka....
Tzatziky
Jogurt dáme do hustého sitka odkvapkať, šalátovú uhorku ošúpeme, postrúhame a vytlačíme z nej šťavu. Suroviny zbavené...
Pirohy z jahodami
Tento recept mám od jednej známej z polska. Deti ho majú veľmi rady .
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...
Gule zo syra ricotta
Ricottu zmiešame s obidvomi cukrami tak, aby sa cukor úplne rozpustil. Vytvarujeme gule, ktoré...
Variácia na sabayon
Žĺtka, cukor a víno dáme do misy a šľaháme nad parou, kým sa nevytvorí krémovo–penistá...
Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...
Kakaovo - čokoládová torta z chladničky
Tuto pochutkovu tortu netreba piect , staci vyslahat vsetky ingrediencie , krem navrstvit na ulozene...
Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...