Zmrzlinky

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 7. decembra 2010

Recept mám od mojej švagrinej Anky, je obľúbený v celej našej rodie. Chutí hlavne deťom. Je to nepečený zákusok a pripravujem ho hlavne na Zobraziť celý popisRecept mám od mojej švagrinej Anky, je obľúbený v celej našej rodie. Chutí hlavne deťom. Je to nepečený zákusok a pripravujem ho hlavne na Vianoce, ale aj pri iných príležitostiach. Švagrinka ho už niekoľkokrát pripravovala aj na svadby.

30
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

1 bal, tenšie
Plnka:
10 dkg
1 dcl
2 dcl
2 ks
1 ks
1 ks
15 dkg
10 dkg
trošku
1 ks, hotová




Postup

  1. 1

    Z tortových oblátok si narežeme štvorce cca 9 x 9 cm. Naparíme ich nad horúcou vodou a rýchle stočíme do kornútka. Ja si ich ukladám na tenké bavlnené plátno natiahnuté na hrnci.

  2. 2

    Pripravíme si plnku: Z 10 dkg kryštálového cukru upálime karamel, zalejeme 1 dcl vodou a rozmiešame do hladka, pridáme rozhabarkované 2 dcl mlieka s 1 balíčkom zlatého klasu, dvoma žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne zašlaháme vychladnutú karamelovú kašu. Plnku zjemníme troškou rumu.

  3. 3

    Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme pripravené kornútkypekne až po vrch (ako zmrzlinu).Necháme ich aspoň 2 hodiny v chlade a potom vrchnú časť kornútka námáčame v čokoládovej poleve. Mrzí ma že nemám obrázok, ale piecť ich budem až pred sviatkami.

Diskusia k receptu

zitar
@evkalibka , tieto zmrzlinky robievam aj ja, najskôr som si myslela, že je to niečo zložité a pre mňa náročné, ale v skutočnosti je to jednoduché a veľmi, veľmi dobré.
tati2008
Ja som ich jedla za detstva,plnka bola ina,ale chutili bajecne a volali sa kornutky.Najlepsie boli trch ulezane,lebo zmakli.Nenarocny a hlavne nepeceny zakusok pripominajuci zmrzlinu.Nehrozi z nej angina.Mnam
mamatata2
Už som raz skúšala, ale nešlo mi to veľmi skrúcať. Musím skúsiť zas.
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Akú to má kalorickú hodnotu?
evanaaa
Fik, ak je to dobré, o kalórie sa nestaraj, čo je dobré, väšinou ich má. Alebo-nejedz.
evkalibka
Fik, ak si mylíš že sú kalorické, ja to neriešim (aj keď by som mala) tak nahraď maslo herou.
orchidea
Dobrota z detských čias, robili sme ich na každé Vianoce a ja som ich už tiež robila pre moje deti, sú úžastné.
tikadielko
tak kornutky mám už hotové od včera bolo to velmi jednoduché ale neviem kedy ich možem začat plnit či by mi to vydržalo do vianoc kebyže ich naplním dnes . Asi ešte pár dní počkám a vy ich zvyknete kedy robievat ???
evkalibka
prepáč tikadielko, ale nebola som na Vareche len dnes, ja ich už mám od nedele hotové.
cinkla
Dakujem za dobry napad na oblatkove kornutiky.
mariaklara
Tento receptík poznám, deťom sa ním zavďačím. ( mohla si ho nafotiť )
evkalibka
mariaklara ďakujem za komentár k zmrzlinkám, sú ozaj výborné a v našej rodine sa s obľubou robia aj na svadby, fotky som sa zatiaľ k receptom nenaučila pridávať a mladí akosi na mňa nemajú čas




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia