Recept mám od mojej švagrinej Anky, je obľúbený v celej našej rodie. Chutí hlavne deťom. Je to nepečený zákusok a pripravujem ho hlavne na Zobraziť celý popisRecept mám od mojej švagrinej Anky, je obľúbený v celej našej rodie. Chutí hlavne deťom. Je to nepečený zákusok a pripravujem ho hlavne na Vianoce, ale aj pri iných príležitostiach. Švagrinka ho už niekoľkokrát pripravovala aj na svadby.
porcií
príprava
Postup
-
1
Z tortových oblátok si narežeme štvorce cca 9 x 9 cm. Naparíme ich nad horúcou vodou a rýchle stočíme do kornútka. Ja si ich ukladám na tenké bavlnené plátno natiahnuté na hrnci.
- 2
Pripravíme si plnku: Z 10 dkg kryštálového cukru upálime karamel, zalejeme 1 dcl vodou a rozmiešame do hladka, pridáme rozhabarkované 2 dcl mlieka s 1 balíčkom zlatého klasu, dvoma žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne zašlaháme vychladnutú karamelovú kašu. Plnku zjemníme troškou rumu.
- 3
Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme pripravené kornútkypekne až po vrch (ako zmrzlinu).Necháme ich aspoň 2 hodiny v chlade a potom vrchnú časť kornútka námáčame v čokoládovej poleve. Mrzí ma že nemám obrázok, ale piecť ich budem až pred sviatkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu