BB guľky

xanadu1955 - fotkaxanadu1955, 7. decembra 2010

Tento recept mi doniesla moja dcéra od kamarátky, veľmi jej chutili ich guľky z BB pudingu. Trošku sme ho pozmenili, lebo vlašské orechy moc Zobraziť celý popisTento recept mi doniesla moja dcéra od kamarátky, veľmi jej chutili ich guľky z BB pudingu. Trošku sme ho pozmenili, lebo vlašské orechy moc nemusíme a nahradili sme ich kokosovou múčkou a keď bola u nás jej kamarátka tak povedala že jej chutia lepšie ako tie ich.

50 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
250 g
1 PL
250 g
2-4 štamprlíky
1 balenie
150-200 g




Postup

  1. 1

    Hrozienka dobre umyjeme v teplej vode a potom ich namočíme do rumu minimálne na 1/2 hodiny. Z kokosovej múčky si odoberieme časť na obaľovanie guliek.

  2. 2

    Všetky ingreniencie dobre spracujeme, dáme do chladničky stuhnúť. Potom tvarujeme guľky, ktoré obalíme v odobratom kokose. Dáme do košíčkov a uskladňujeme v chlade.

  3. 3

    Rumu dáme na začiatok menej a keď je hmota primoc hustá, tak pridáme. Taktiež množstvo rumu závisí od toho, aké ich chcete mať rumové.

Diskusia k receptu

zdenca
Robievam guľky BB podľa podobného receptu, len dávam menej cukru aj masla, rumu tolko,aby sa spojila hmota. Do stredu zabalím zavárané egreše - po jednom kúsku. Guľky sú šťavnaté a chutné. Zmiznú prvé.