Okienkové sušienky fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 7. decembra 2010
Okienkové sušienky (fotorecept)
Foto: ailuj82

S cukríkami

40 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g,(tuk)
130 g
2 ks
1 ks
320 g
1 KL, sušené
 tvrdé




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor, vanilku a vajcia vyšľaháme, pridáme múku s droždím a miešame najskôr elektrickým mixerom a potom ručne zmiesime.

    Okienkové sušienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme na časti a prifarbíme.

    Okienkové sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozgúľame na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme tvary. V strede vykrojíme kruh, uložíme na plech vystlaný papierom a naplníme roztlčenými cukríkmi /urobíme vyššiu kôpku, cukríky nemusia byť rozdrvené na prach, môžu byť aj väščie kusy/.

    Okienkové sušienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre, nemali by zhnednúť! Sušienky necháme na papieri úplne vychladnúť, cukríky stuhnú a budú sa dať dobre odlepiť.

    Okienkové sušienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takéto sú :)

    Okienkové sušienky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ela77
To posledné je ako semafor. Krásne to vyzerá a priznám sa to čítam prvý recept, kde sa pečie zafarbené cesto. Tá farba sa fakt nezmení? Ešte chcem poprosiť. To suche droždie treba dať namočiť, alebo ho iba rovno do cesta. To už potom cesto nedáš kysnúť.Ešte akú farbu si použila. Práškovú, či tekutú.Zdá sa podľa foto, že je to práškové bez zarábania, ale to by sa asi nedalo dobre zapracovať. Prosím upresni. A ak neporušíme reklamné zákony tak hoci aj značku. Zaujala ma tá beláskavá. Vďaka , ale už asi musím prestať pozerať recepty na vareche, pretože človek by chcel všetko skúsiť, hlavne to krásné. Máš môj obdiv.
evusik
takéto práškové farby dostať bežne v drogérii, ja som ich pred dvoma dňami kúpila v Tescu v oddelení kde sú pudingy, ozdoby na pečenie.... takéto keksíky s bomparami som raz videla na obrázku, vyzerá to zaujímavo, mohlo by to byť aj ako ozdoba na stromček :-)
zdezda
Deti majú takéto najradšej :-), čím farebnejšie, tým najsupiš, najrýchlejšie sa minú z misy.
13juli
Pekne farebné, a su aj dobre , len pre tvoju sv...u nie
ailuj82
som sa zľakla že to má byť svinu, ale to tam nesedí tak to bude asi svokra :)
eila
pekne si sa pohrala s farbami :)
jerica
gratulujem k výhre , ten posledný obrázok je ako svietiaci semafor pre deti , zlatučé, som rada že si sa dočkala uznania , ahoj ,prajem pekné vianočné sviatky J&J :-))
janipatko
dnes som mala priležitost ochutnat doporučuji vyborné a zvlaštné.a putavé pre oči.
dorisa
Ahoj, akurát som dnes dostala zatúlanú výhru zo súťaže. Aj ty si dostala v baličku tie sirupy JenFe,poznáš to? Ja som pozerala na nete,niečo som o tom našla  jenfe.weebly.com
bonpari
presne taketo medovnicky na stromcek som robila podla jedneho anglickeho receptu.. vyzerali krasne a cukriky sa vo vnutri leskli ako zrkadielka.. no preslo par dni a vdaka teplu v byte zacali bonpari vytekat.. tak sme mali od toho niekolkokrat spinavu dlazku, darceky pod stromcekom i ine ozdoby a teraz su medovnicky na stromceku dierkovane.. tebe sa nic take nestalo?
ailuj82
@bonpari - ja som ich nedávala na stromček, ale pri izbovej teplote sa topili cukríky aj mne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia