Gaštanová torta

ninca9999 - fotkaninca9999, 7. decembra 2010

Je to veľmi dobrá torta, ktorú mávam na každej oslave narodenín. :-P

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 krabica
250 g
500 g
3
 (alebo malinový alebo obľúbený)
 strúhaná




Postup

  1. 1

    Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme na jemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom po krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (príslušné množstvo na 3 šľahačky) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou.

  2. 2

    Dáme do chladničky na hodinku, ak vydržíme, ak nevydržíme, podávame hneď. :))) Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, ľahká, rýchla a jednoduchá na prípravu, proste skvelý zákusok nielen ku čaju!

  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

3sandra3
čo keby sa pridala na gaštanové pyré - teda pod šľahačku , čokoládová poleva...bolo by to také niečo , ako gaštanový jazýček




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia