
Foto: Shutterstock
Máte chuť na kačacinu, ale celá upečená kačica naporciovaná na veľkom podnose s lokšami, prípadne kapustou vám nič nehovorí? Potom môžete vyskúšať ako alternatívu kačacie prsia. Nielenže sú rýchlo hotové, ale sú aj ľahšie stráviteľné a ak k nim urobíte tú správnu omáčku, môžu chutiť vždy inak.
Na začiatok trocha nevítaná správa - základom každej omáčky ku kačacím prsiam je výpek z pečenia kačice, takže prvýkrát sa bez upečenia tej celej nezaobídete. Keďže výpeku býva dosť a nespotrebujete ho na jedenkrát, môžete ho naporciovať a zmraziť – a budete mať základ na budúce omáčky, keď budete pripravovať len kačacie prsia.
Všetky omáčky sú založené na tom, že k základnému výpeku sa pridávajú ďalšie suroviny, prevaria sa spolu s ním, omáčka sa podľa potreby zredukuje a rozmixuje. Prípadne sa do nej môže môže zašľahať na zahustenie maslo alebo pridať zápražka.
Omáčka z červeného vína
Klasická omáčka k červenému mäsu, stačí pridať do výpeku červené víno, prevariť, zredukovať, prípadne zahustiť a dochutiť. Základom dobrej omáčky je dobré víno. Treba použiť také, ktoré pijete, resp. ktoré budete ku kačici servírovať, rozhodne nie nejaký "patok".Pomarančová omáčka
Kačka na pomarančoch patrí medzi najväčšie lahôdky francúzskej kuchyne, pomarančová omáčka sa dokonale hodí ku kačacím prsiam. Do výpeku sa pridáva šťava, dužina aj kôra z pomaranča, všetko sa prevarí, zredukuje, rozmixuje a môže sa zahustiť zašľahaním masla.
Foto: Shutterstock




Diskusia k článku