Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept)

Autor receptu: stephanus

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V litri vody varime cibulu, nakrajane zemiaky, bobkove listy a rascu.
  2. Pridal som ako dochucovadlo klobasku z daniela (vegetariáni nemusia dať).
  3. V druhom hrnci som povaril nakrajany pór.
  4. Pridal stipku muškatoveho orechu (chuti wunderbar aj v zemiakovej kasi, rakusania to zboznuju).
  5. Spenat som z mliekom rozmixoval ...
  6. Pór tiez.
  7. Úplne do hladka.
  8. Prilial som mliecny mix spenatu a nechal cele priviest ku varu.
  9. Cely mix sa potom prileje do vyvarenych zemiakov a necha sa kusok povarit spolu. Vôňa už hovori miesto slov, takze zle to urcite nebude. Hlavne bez muky a zdravo.
  10. Nie je to privarok ako s mukou, ale ludia milujuci privarky a trapiaci sa dietou urcite ocenia. Zelam dobru chut!