Foto: nickaa
Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela. Pór je veľmi zdravý a má výrazné Zobraziť celý popisJar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela. Pór je veľmi zdravý a má výrazné detoxikačné účinky. Podporuje činnosť obličiek, mozgu a aj trávenie. Je veľmi diétny a vyšší obsah vlákniny zasýti na dlhšiu dobu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji si orestujeme celý pór (okrem vrchnej vňaťky) nakrájaný na tenké polkolieska. Ja som pridala aj čerstvý ligurček od babky nakrájaný nadrobno kvôli chuti. Zalejeme horúcou vodou, asi 2,5 litra.
- 2
Do hrnca nahádžeme pokrájané zemiaky a bujón a varíme. Keď sa zemiaky uvaria polievku ochutíme domácou vegetou a soľou a kvôli farbe pridáme štipku kurkumy. Tá má tiež svoje zdravotné benefity.
- 3
Halušky si pripravíme zmiešaním jedného vajíčka a múky. Môžeme pridať aj trošku soli. Ja si vždy pripravím kompaktné cesto a po kúskoch z neho odtrhám a hádžem do polievky. Vzniknú mi tak obrie halušky, ktoré všetci ľúbime. Keď halušky v polievke vyplávajú na povrch máme hotovo.
- 4
Pridávam foto z jarnej záhrady. :-)
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na "obežnicu" super výkon.
Niet nad detoxikáciu s glutamanom sodným a inými chemickými prísadami, hlavne, že použila aj ligurček. Keď použijem čerstvý ligurček zo záhrady do polievky, tak nepotrebujem chemický vývar nemenovaných potravinársko-chemických spoločností a polievka dostane takú chuť, ktorú nemôžu nahradiť tieto chemikálie.
Tiež obsahujú dusičnany a rôzne iné chemické prísady o ktorých ani nevieme, že ich zelenina
obsahuje. Všetkého veľa škodí a preto aj prílišné sledovanie čo jem je tiež chorobou.
Recept sa mi páči a tento typ rýchlych zeleninových polievok mám rada.