Pečený baklažán plnený cícerom, šampiňónmi a zeleninou
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 24. novembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Baklažány umyjeme, šupku poprepichujeme špičkou noža a upečieme v rúre. Necháme vychladnúť a prešpikujeme cesnakom, rozmarínom a tymianom.
- 2
Do mixéra dáme (zo všetkého polovicu) nakrájanú mrkvu, cícer, sušené paradajky, šampiňóny, horčicu a redukciu z červeného vína. Osolíme, pridáme korenie, rascu, mletú papriku a rozmixujeme. Potom zriedime vývarom, pridáme cesnak podľa chuti a ešte rozmixujeme. Zmesou naplníme baklažány, ktoré sme predtým priečne narezali. Dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch na 15 minút.
- 3
Medzitým urobíme prílohu. Na panvicu dáme olej, pridáme zvyšný cícer, mrkvu a paradajky. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Pridáme ostatné dochucovadlá (horčicu, sirup, redukciu), dochutíme soľou a koreninami a ešte podusíme. Podávame k baklažánu, posypeme petržlenovou vňaťou a mandľami.
Tiež plnený baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu