Plnený baklažán
Plnený baklažán

Pečený baklažán plnený cícerom, šampiňónmi a zeleninou

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 24. novembra 2021
Pečený baklažán plnený cícerom, šampiňónmi a zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks malé
80 g
160 g
400 g (z konzervy)
160 g
80 g
80 ml
30 g
200 ml
40 ml




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, šupku poprepichujeme špičkou noža a upečieme v rúre. Necháme vychladnúť a prešpikujeme cesnakom, rozmarínom a tymianom.

  2. 2

    Do mixéra dáme (zo všetkého polovicu) nakrájanú mrkvu, cícer, sušené paradajky, šampiňóny, horčicu a redukciu z červeného vína. Osolíme, pridáme korenie, rascu, mletú papriku a rozmixujeme. Potom zriedime vývarom, pridáme cesnak podľa chuti a ešte rozmixujeme. Zmesou naplníme baklažány, ktoré sme predtým priečne narezali. Dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch na 15 minút.

  3. 3

    Medzitým urobíme prílohu. Na panvicu dáme olej, pridáme zvyšný cícer, mrkvu a paradajky. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Pridáme ostatné dochucovadlá (horčicu, sirup, redukciu), dochutíme soľou a koreninami a ešte podusíme. Podávame k baklažánu, posypeme petržlenovou vňaťou a mandľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia