Plnený baklažán
Plnený baklažán

Plnený baklažán (Karniyarık) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. februára 2022

Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo. ? Baklažány má človek celý rok po ruke, takže nie je problém si na tomto skvelom jedle hocikedy Zobraziť celý popisVýborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo. ? Baklažány má človek celý rok po ruke, takže nie je problém si na tomto skvelom jedle hocikedy pochutnať? U nás je to jedno veľmi obľúbené jedlo.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/06/karniyarik-plneny-baklazan.html?m=1

5
porcií
Plnený baklažán (Karniyarık) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

5 ks
450 g mleté
2 ks
2 strúčiky
0,25 dl
0,5 KL
0,5 KL
0,5 KL
0,5 KL
Na zálievku:
4 dl
0,5 KL
0,5 KL
Okrem toho:
100 g (82 %)
100-150 g (kravský syr v slanom náleve)




Postup

  1. 1

    Baklažány, najlepšie tie tučné okrúhlejšie, umyjeme a pozdĺž zakrojíme do nich vo forme kríža? Baklažány poukladáme na pekáč a dáme do rúry, ktorú sme si rozohriali na 190 °C na cca 30 minút.

  2. 2

    Za ten čas si pripravíme plnku. Zmiešame mleté mäso, strúhanú cibuľu, cesnak, koreniny a olej. Dobre premiešame a dáme zatiaľ bokom?

  3. 3

    Ďalej si pripravíme aj zálievku. Zmiešame paradajkovú šťavu, soľ a Isot. Ďalej pokrájame syr na kúsky a maslo na tenké plátky.

  4. 4

    Po 30 minútach vyberieme baklažány z rúry a ideme ich ihneď plniť. Vďaka predpečeniu zmäkli a dajú sa tie zárezy roztvoriť? Poroztvorené baklažány najprv osolíme a následne naplníme pripraveným mäsom. Kde-tu medzi plnku vopcháme aj syr. Následne na vrch každého baklažánu dáme plátok masla celé zalejeme našou zálievkou?Pekáč dáme späť do rúry a dopečieme ešte ďalších cca 45 minút?

  5. 5

    Jedlo je naozaj výborné! Podávať sa môže s chlebom, alebo inou prílohou ako napríklad ryža, alebo pyré? Prajem dobrú chuť!

    Plnený baklažán (Karniyarık) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia