Pečené ryby
Pečené ryby

Pečené ančovičky (Hamsi tava) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 14. októbra 2021

Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek. Toto skvelé, veľmi jednoduché jedlo, pripravujem doma často a to najmä teraz, keď je ich Zobraziť celý popisVýborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek. Toto skvelé, veľmi jednoduché jedlo, pripravujem doma často a to najmä teraz, keď je ich sezóna :-) Tieto rybky sa u Turkov pripravujú väčšinou na víkendové raňajky. Ak máte ryby radi, určite vyskúšajte. Čistenie nech vás neodrádza, na to mám tiež super jednoduchý spôsob :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/10/pecene-ancovicky-hamsi-tava.html?m=1

Pečené ančovičky (Hamsi tava) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg (sardely)
6 PL
1 KL
1/2 KL
1 KL
Na prílohu:
1 ks veľká
1 KL
1 Kl
podľa chuti
Na oprážanie:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Rybkám odstránime hlavu a vnútornosti, musia byť pekné čisté :-) Že presne ako ich najjednoduchšie očistíte sa dozviete vo videu. Je na to fakt superrýchly a veľmi jednoduchý spôsob :-) No a keďže u nás doma má manžel rád tieto rybky s chrbtovou kosťou, tak zvyknem 1/2 kg vykostiť a 1/2 kg nie :-) Nie je to žiadna veda, ide to fakt super rýchlo!

  2. 2

    Na obalenie ančovičiek si zamiešame dvojako ochutenú kukuričnú múku. Dáme 2 tanierov dáme po 3 PL múky, do jednej pridáme 1 KL mletej papriky a 1/2 KL soli, premiešame. Do druhej zasa pridáme 1/2 KL korenia a 1/2 KL soli.

  3. 3

    Prílohu zvyknem spraviť už pred pečením rybiek, aby bola už na stole, lebo rybky sa rýchlo pečú a najlepšie je jesť ich teplé :-) Nech človek nestráca čas. Ako prílohu na tenko pokrájame veľkú cibuľu a rozdelíme ju na 2 taniere. Jednu len osolíme a na druhom tanieri ochutíme Sumakom a citrónovou šťavou. Dobre premiešame a dáme zatiaľ bokom.

  4. 4

    Do väčšej panvici dáme trocha oleja a v ochutenej múke obalené rybky poukladáme do panvice dookola tesne vedľa seba. Zakryjeme buď druhou panvicou, pokrievkou alebo tanierom a necháme piecť 5-6 minút. Po čase odkryjeme, rybky obrátime a pečieme už odokryté tiež zo 5 minút. Na obrátenie môžete použiť naolejovanú plochú pokrievku alebo tanier. Pre lepšiu predstavu si pozrite presný postup vo videu :-)

  5. 5

    Upečené ančovičky servírujeme s chlebom, alebo iným pečivom. Najčastejšie sa položia medzi žemľu, alebo pide chlieb, bohato sa dá cibuľová príloha a citrónová šťava. Je to veľká dobrota! Prajem dobrú chuť!

    Pečené ančovičky (Hamsi tava) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Super recept! Snad bych splašila i tu velkou pánev, ale čerstvé ančovičky neseženu ani kdybych se zalomila v zatáčce. Tiše závidím sezónu rybiček... chjo
cesminaz
@ haji :-)) ver že by som ťa rada pozvala. Inak taká panvica je max. pre 2 osoby, niekedy ani nestačí, podla toho, že kolko rybičiek si dáš medzi žemlu :-) Pozdravujem! @ ewitka123 :-) vdaka, som rada, že sa páči. @ mariamka zlatá, ja ich lovím v tureckom obchode ;-)) Tam ich teraz dostaneš stále, kedže je ich sezóna. Raz sa dohodneme na víkendové raňajky, prídeš aj s @ haji ;-) Pekný deň všetkým.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia