Nakladané sladkovodné ryby v octe
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 16. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1,5 kg (bez šupín a kože) |
|
100 g |
|
500 ml |
|
200 g |
|
1,75 l |
|
2 ks (nakrájaná na kolieska) |
|
4 ks |
|
5 guľôčok |
|
10 guľôčok |
|
1 ČL |
|
podľa chuti (chren, feferóny a pod.) |
|
Postup
-
1
Pripravte nálev – všetky ingrediencie (okrem rýb) dajte do hrnca a priveďte k varu. Ešte horúce nalejte na nakrájanú zeleninu a nechajte vychladnúť. (Na nakladanie môžete použiť aj zmes na nakladanie a postupujte podľa návodu na obale.)
- 2
Očistené ryby nakrájajte na cca 100 g kúsky a vložte do vychladeného nálevu. V nádobe – napr. sklenenom pohári – by ste mali mať 1/3 pevnej zložky a 2/3 tekutiny. Pohár alebo inú nádobu zavrite a odložte do chladničky asi na 5 dní. Po tejto dobe už by mali byť kosti z ryby zmäknuté.
- 3
Následne z ryby môžete urobiť klasické zavináče s kapustou alebo môžete nakrájať na kúsky a pripraviť rybu v majonéze či zmiešať s paradajkami, pažítkou a feferónmi. Prípadne len tak s chlebom. Fantázii sa medze nekladú.
Tiež ryby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu