Nakladané ryby
Nakladané ryby

Nakladané sladkovodné ryby v octe

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 16. októbra 2020
Nakladané sladkovodné ryby v octe
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1,5 kg (bez šupín a kože)
100 g
500 ml
200 g
1,75 l
2 ks (nakrájaná na kolieska)
4 ks
5 guľôčok
10 guľôčok
1 ČL
podľa chuti (chren, feferóny a pod.)




Postup

  1. 1

    Pripravte nálev – všetky ingrediencie (okrem rýb) dajte do hrnca a priveďte k varu. Ešte horúce nalejte na nakrájanú zeleninu a nechajte vychladnúť. (Na nakladanie môžete použiť aj zmes na nakladanie a postupujte podľa návodu na obale.)

  2. 2

    Očistené ryby nakrájajte na cca 100 g kúsky a vložte do vychladeného nálevu. V nádobe – napr. sklenenom pohári – by ste mali mať 1/3 pevnej zložky a 2/3 tekutiny. Pohár alebo inú nádobu zavrite a odložte do chladničky asi na 5 dní. Po tejto dobe už by mali byť kosti z ryby zmäknuté.

  3. 3

    Následne z ryby môžete urobiť klasické zavináče s kapustou alebo môžete nakrájať na kúsky a pripraviť rybu v majonéze či zmiešať s paradajkami, pažítkou a feferónmi. Prípadne len tak s chlebom. Fantázii sa medze nekladú.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia