Zapečené ryby - hoky

dvorka - fotkadvorka, 11. júna 2014
Zapečené ryby - hoky
Foto: dvorka

Toto jedlo som robila na spôsob francúzskych zemiakov. S rybami je jedlo chutné a s klobásou, ktorá nemusí byť, má trocha pikantnejšiu príchuť.

20 minút
príprava
60 minút
na 210 °C

Suroviny

500 g
8 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2 dl alebo smotana
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rúru som si zapla a dala vyhriať na 250°C. Misu zo skla som vymazala masťou, poukladala na dno plátky zemiakov (asi 1/3). Na zemiaky som nasypala na mesiačiky pokrájanú cibuľu, na ňu na kolieska nakrájanú klobásu a až teraz som dala prvú vrstvu na kúsky nakrájaných rýb. Znova zemiaky, troška cibule, klobásky čo ostala a ryby. Na ryby som dala poslednú vrstvu zemiakov, už som ale nepokryla všetky ryby. Každú vrstvu zemiakov a rýb som posolila a okorenila korením podľa mojej chuti (na ryby zmes korenia: sušený cesnak, mletá sladká paprika, tymián, mleté biele korenie, mleté horčičné semienka, kurkuma a na zemiaky mletú rascu ).

  2. 2

    V mlieku som rozmiešala vajíčka, poliala uložené suroviny v mise, zavrela vrchnákom a vložila som do vyhriatej rúry. Piekla som jednu hodinu na 210°C.

    Zapečené ryby - hoky - obrázok 2

Diskusia k receptu

aroooo
no toto musím vyskúšať, ryby mám rada /sem by stačila možno aj treska, hoky s kožou radšej ugrilovať či upiecť/ francúzáky zbožňujem, ukladám a určite po obstaraní surovín vyskúšam.
salinka
Ryby milujem a páči sa mi, ako si tam prepašovala klobásu:-)
jarunka
Paci sa mi tento sposob,ale prvy krat bez klobasky vyskusam
ivav
Hoky mám veľmi rada, ale tiež radšej bez klobásy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia