Pečené rebrá

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
330 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín.
  2. Upečenú tekvicu a smotanu na šľahanie zmixujeme a dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Penu vlejeme do tlakovej fľaše, ktorú dáme do sous vide zariadenia pri teplote 60 °C (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.).
  3. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme nasekanú zeleninu, múku, vajce a vypracujeme cesto na trhance. Rozvaľkáme ho na asi 2 mm a trháme do osolenej vody. Varíme 2 minúty. Čerstvé dubáky opražíme na masle spolu s cesnakom a bylinkami, pridáme trhance a podávame spolu s penou a rebrom.