![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré
Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubové halušky s vajcami
V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Falošná hubová sviečková
Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchla zelerová polievka
Na oleji speníme cibuľu, pridáme postrúhaný zeler, popražíme, posypeme krupicou, ešte chvíľu pražíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Moravské koláče
Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Orechový závin
Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Linecké koláčiky
Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vajce spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odpočívať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové rezy starej mamy
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a postrúhanú kôru z umytého citróna, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový hrnčekový koláč
Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Neťahaný jablkový závin
Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bábovka s olejom
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...