
Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...

Štuchané zemiaky
Zemiačiky uvaríme v osolenej vode , keď sú mäkké zlejeme vodu, pridáme maslo a petržlenovú...

Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Čoko hrobčeky
Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...

Jablkové rezy
Tento recept mám od veľmi dobrej priateľky mojej mamy. Žiaľ ani jedna z nich už nežije,...

Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...

Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...

Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...

Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...

Citrusový sorbet
Cukor s 5 PL vody zvaríme na sirup a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého sirupu dáme...

Ovocné semifredo
Zo žĺtkov a cukru ušľaháme penu, z bielkov tuhý sneh. Šľahačku ušľaháme do tuha...

Orieškovo–jogurtový mrazený krém
Jogurt zmiešame s nutelou. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, pridáme ju do jogurtu,...

Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

Ovocný hrnčekový koláč
Všetky suroviny rozmiešame na cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...

Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...

Hubové ražniči
Hríby pokrájame na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a rozkrojíme na kolieska, klobásky takisto. Zemiaky...

Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...

Domáci punčový rez
Klasický dezert, ktorý poznáme z každej cukrárne. Skúste ho urobiť doma. Urobíte radosť...

Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.