Ázijská kuchyňa

Orientálne kuchyne...

  • Uhorková čína (fotorecept)

    Uhorková čína (fotorecept)

    V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

  • Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro každý týždeň a vždy si všetci pochutnávajú :)

  • Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Toto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou ryžou chutí najlepšie! Kľudne si k tomu môžete prihodiť akúkoľvek zeleninu alebo tofu, toto je úplne najviac zjednodušená verzia.

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Jogurt s kivi pyré

    Jogurt s kivi pyré

    Ošúpeme kivi a zmiešame ich spolu s 2 lyžicami liči nápoja. Jogurt zmiešame s citrónovou trávou, zázvorom a zostávajúcim liči nápojom a zmes rozlejeme do 2 šálok alebo pohárov. Jogurt podávame s kivi pyré (rozmixované kivi)....

  • Čínsky banán

    Čínsky banán

    Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice banánov z každej strany približne 2-3 minúty. Banány preložíme na 2 dezertné taniere.

  • Mango smoothie

    Mango smoothie

    Banán a mango ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pár kúskov manga odložíme bokom na dekoráciu, neskôr ich napicháme na malé špajdle.

  • Losos Teriyaki

    Losos Teriyaki

    Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme lososa na oboch stranách. Lososa zalejeme s Teriyaki omáčkou a necháme piecť na miernom ohni približne 2-3 minúty. Lososa dáme...

  • Kokosový krupicový puding

    Kokosový krupicový puding

    Predhrejeme rúru na 160 stupňov. S maslom vymastíme malý pekáč alebo viacero malých foriem. Zmiešame kokosové mlieko, guava nápoj, krupicu a cukor a dáme variť na nižšiu teplotu. Za stáleho miešania 5-7 minút varíme...

  • Hovädzie mäso s vaječnými rezancami

    Hovädzie mäso s vaječnými rezancami

    Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky. Ošúpeme cesnak a najemno ho nasekáme.

  • Ryba v jogurtovej omáčke

    Ryba v jogurtovej omáčke

    Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

  • Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

    Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

    Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme na miernom ohni približne 8 minút. Ako náhle sa voda začne vstrebávať, hrniec dáme preč z platne. Cez hrniec...

  • Kuracie mäso s karí korením

    Kuracie mäso s karí korením

    Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky. Na arašidovom oleji dochrumkava osmažíme za stáleho miešania jarnú cibuľku s kúskami kuracieho mäsa.

  • Tuniak so zemiakovou kašou

    Tuniak so zemiakovou kašou

    Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút dáme do chladničky.

  • Banánovo-kokosový jogurt

    Banánovo-kokosový jogurt

    Zmiešame jogurt s kokosovým mliekom, zázvorom, citrónovou trávou a strúhaným kokosom. Banán nakrájame na plátky a zmiešame s jogurtom.

  • Avokádo Maki

    Avokádo Maki

    Sushi ryžu dôkladne premyjeme v sitku. Do hrnca dáme 150 ml vody, pridáme ryžu a prikryté varíme 8 minút na miernom ohni. Ako náhle začne voda vsakovať, dáme hrniec na bok z platne. Cez...

  • Ryba so špenátom a zemiakmi

    Ryba so špenátom a zemiakmi

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na marinádu zmiešame kokosové mlieko s kurkumou, koriandrom, rascou, citrónovou kôrou a šťavou.

  • Klasický bok choy (fotorecept)

    Klasický bok choy (fotorecept)

    Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je podobne upravená, ako som sa snažil pridať.

  • Čínska „sopľová“

    Čínska „sopľová“

    Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a toto je jedna z verzii. Po anglicky sa táto polievka volá...

  • Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept)

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept)

    Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú opečenú krkovičku.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist