Cícerový guláš
Cícerový guláš

Marocký cícerový guláš

blogbusker - fotkablogbusker, 7. augusta 2022

Je to skrátka guláš - to znamená, že má asi stovky variácií 😀 niekto tam dáva aj zemiaky, či papriku, niekto zas pokvapká citrónom, dakto pridáva zázvor, výborne tam sedí aj šafrán, alebo šafran iba v kuskuse, miesto kuskusu quinoa, atď … Toto je však solídny a klasický základ, na ktorom sa dá ďalej budovať!
Zdroj: https://www.youtube.com/shorts/2eJQz4FcL68

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

1 PL
1 ks
3 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
500 g varený (z konzervy)
400 g (z konzervy)
400 g
 čerstvá
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rozohriatej hlbokej panvice daj olej a na kocky nakrájanú cibuľu. Dochuť korením a soľou, nechaj zatiahnuť dozlatova - cca 5 minút za občasného miešania. Ošúp a nadrobno nasekaj cesnak a pridaj do panvice. Rovno pridaj aj ostatné koreniny a za stáleho miešania všetko priveď k životu, nie však dlhšie ako minútu - nechceš prihorený cesnak, ani zhorknutú papriku, či škoricu.

  2. 2

    Scedený cícer poobaľuj v tomto voňavom základe, po minúte prilej paradajky s vývarom, priveď do varu, sporák stiahni na miernu teplotu a var 30 minút, kým sa guláš nezredukuje. Dolaď soľ s korením.

  3. 3

    Podávaj s kuskusom, dozdobené lístkami čerstvého koriandru a mäty.

  4. 4

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

farbuska
Viem, že toto mi bude chutiť. Je to veľmi podobné cícerovému karí, ktoré rada robievam. Vďaka za recept.
afataga
Moze to byt dobre, ocenujem, ze si tam nedal kukuricu :-), niektori vegetariani ju pchaju vsade.